S popisa izbrisano 1800 imena

Od objave liste poreznih dužnika naplaćen 321 milijun kuna

Jagoda Marić

Uz to više od tri tisuće poreznih obveznika smanjilo je svoj dug, ali ga nisu u potpunosti otplatili pa su još na list iako su u državni proračun uplatili oko 130 milijuna kuna na ime svojih starih obveza



ZAGREB U devet mjeseci, koliko je javnosti dostupna lista dužnika oni su, prema podacima Porezne uprave u državni proračun uplatili 321 milijun kuna.


Lista se dosad obnavljala dva puta, krajem listopada i krajem siječnja, a s nje je u potpunosti nestalo više od 1800 imena. To su građani i manje tvrtke koje su državi dosad uplatili 192 milijuna kuna poreza i njihova su imena u potpunosti brisana s liste dužnika.


Uz to više od tri tisuće poreznih obveznika smanjilo je svoj dug, ali ga nisu u potpunosti otplatili pa su još na list iako su u državni proračun uplatili oko 130 milijuna kuna na ime svojih starih obveza.




Što se tiče najvećih dužnika onih koji na ime poreza duguju sto, 200 ili više milijuna kuna, dio njih je s državom dogovorio reprogram i obročnu otplatu, a dio će to tek dogovoriti kroz predstečajnu nagodbu ukoliko vjerovnici, među kojima je i država, postignu sporazum oko konsolidacije pojedine tvrtke.