Apel državnom vrhu

Obitelj nestalog pomorca šokirana obustavom potrage: ‘Rekli su da će tragati dok god ima i najmanje šanse’

P. N.

Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji!



Obitelj nestalog kapetana Dina Miškića šokirana je vijestima o obustavi potrage za nestalim hrvatskim pomorcem i još šestoricom njegovih kolega koji se još vode kao nestali.


Stoga su danas uputili apel medijima i državnim čelnicima. –


– Šokirani smo nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za sedam nestalih članova posade broda Bourbon Rhode, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić. Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za tri preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjelih. Tri splavi nisu nađene, a potraga je obustavljena nakon samo sedam dana”, kaže se u priopćenju obitelji kapetana Miškića.




Dodaju da se s tim neće i ne mogu pomiriti. 


– Apeliramo na premijera, predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji! Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska tri splavi. Kao predstavnici vlasti, molimo Vas – učinite sve što je u Vašoj moći da se dozna cijela istina i da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca, navodi obitelj Miškić.