OGLASIO SE GRADONAČELNIK IVICA KIRIN Pročelnik milijune pronevjerio zbog ovisnosti o kocki. Zbog toga se ubio?

Hina

snimila Dubravka Petrić / PIXSELL

snimila Dubravka Petrić / PIXSELL

Dodaju da je “odgovorna osoba” u petak “uredno došla na posao, a u razmaku od nekoliko sati ista je, bez javljanja suradnicima otišla s radnog mjesta te joj se nakon toga gubi svaki trag”.



ZAGREB – Ured gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina priopćenjem se oglasio o navodnim nezakonitostima za koje se, prema medijskim napisima, sumnjiči preminuli pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, Siniša Palm, čije je mrtvo tijelo u ponedjeljak pronađeno u šumi nakon što je osumnjičen za pronevjeru.


U priopćenju navode kako je “gradonačelnik Ivica Kirin odmah po saznanju za nevjerojatnu krađu i pronevjeru novca iz proračuna Grada Virovitice, već u petak, 31. svibnja slučaj prijavio PU virovitičko-podravskoj te donio odluku da se odgovorna osoba udalji iz službe”.


“Istoj su odmah oduzete i ovlasti pristupa računima, kako se Gradu Virovitici ne bi nanosila daljnja financijska šteta. Postupak je pokrenut zbog šokantnog saznanja da je proračunu Grada Virovitice tijekom više godina nanesena milijunska šteta, zbog čega se trebalo djelovati bez odgode, što je i učinjeno”, ističu u priopćenju.




Dodaju da je “odgovorna osoba” u petak “uredno došla na posao, a u razmaku od nekoliko sati ista je, bez javljanja suradnicima otišla s radnog mjesta te joj se nakon toga gubi svaki trag”.


“Slučaj su preuzela nadležna tijela. U međuvremenu, otkrilo se da je odgovorna osoba bila ovisnik o kockanju, zbog čega imamo razloga vjerovati da je pronevjereni novac iz gradskog proračuna iskorišten upravo u tu svrhu”, kažu u gradu.


“Šokirani cijelom situacijom napominjemo da su u ovom slučaju prave žrtve Grad Virovitica i porezni obveznici koji uplaćuju novac u proračun Grada, a kojim se netko nezakonito poslužio za osobne potrebe. O kolikom se iznosu novca radi, znat će se po utvrđivanju činjenica i štete temeljem postupaka koji se vode u Gradu Virovitici te izvidom nadležnih tijela”, prenose u priopćenju izjavu gradonačelnika Kirina.


Način na koji je stvorena šteta bio je nama skriven, a metode je bilo nemoguće otkriti redovnom analizom poslovanja i redovnim financijskim kontrolama koje Grad provodi u svom poslovanju. Ja kao gradonačelnik i sve gradske službe učinit ćemo sve kako bi se pronevjereni novac vratio u proračun. U financijskom smislu Grad Virovitica funkcionira normalno i sve službe redovno obavljaju svoju djelatnost”, poručuje Kirin.


Izražavaju i sućut obitelji “zbog gubitka mladog života, a koji, nažalost, nije vidio drugi izlaz iz svojih problema niti je za njih zatražio pomoć”, zaključuju u priopćenju.


Prema pisanju medija 37-godišnji Palm si je oduzeo život nakon što je osumnjičen za pronevjeru.