Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
15. studenoga 2019.
Savjet stranke odlučio

ODLUKA OČEKIVANA S NESTRPLJENJEM: IDS će podržati Zorana Milanovića za predsjednika

Boris MIletić / Snimio Sergej DRECHSLER
Boris MIletić / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor: ,
Objavljeno: 27. rujan 2019. u 20:43 2019-09-27T20:43:00+02:00

Ova je odluka očekivana s nestrpljenjem s obzirom na odnose među dvjema strankama

Savjet IDS-a donio je na večerašnjoj sjednici u pazinu odluku da će IDS na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Zorana Milanovića. 

Odluka je donesena velikom većinom glasova. Ova je odluka očekivana s nestrpljenjem s obzirom na odnose među dvjema strankama.

Kako je istaknuo predsjednik stranke Boris Miletić, Milanović je dao uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre.

Kako se navodi u priopćenju za javnost IDS-a, uz iskrenu zahvalu svim kandidatima lijevog-liberalnog centra koji su tražili i dobili priliku da predstave IDS-u svoje kandidature, kampanje i temeljne odrednice svojih programa, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da Milanović nudi najsnažnija jamstva za pobjedu napredne Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima.

»Na predsjedničkim izborima birat će se između nazadne i napredne Hrvatske. Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja« – naglasio je Miletić dodajući da »funkcija predsjednika Republike Hrvatske može itekako biti važna za sve građane Hrvatske, a posebice za Istru«.

»Ulazak Hrvatske u Schengen zonu, kojim bi nestale granice u Istri, uklanjanje bodljikave žice na granici sa Slovenijom, kvalitetnije cestovno i željezničko povezivanje s cijelom Europom - pitanja su od presudnog značaja za Istru, a na koje budući predsjednik Republike Hrvatske može i treba utjecati. Zoran Milanović dao je uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre i njezine civilizacijske, gospodarske i kulturne specifičnosti« – poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Predsjednik IDS-a je ocijenio da »predsjednički izbori mogu također biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled Hrvatske u svijetu i pozicionirao našu zemlju na samom začelju u Europi.«

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.