Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Sukobi oko filmova

OBRAT Na HRT-u vratili 'Ustav Republike Hrvatske' u program. Radilo se, tvrde, o tehničkoj grešci

Prizor iz filma 'Ustav Republike Hrvatske'
Prizor iz filma 'Ustav Republike Hrvatske'
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2018. u 14:39 2018-01-12T14:39:00+01:00

Odgovor na pitanje o tome je li ministar branitelja Tomo Medved pisanim putem tražio skidanje filma "Ministarstvo ljubavi" s programa HRT-a - o čemu su govorile predstavnice udruga udovica na sinoćnjem prosvjedu ispred HRT-a - još čekamo

Kontroverza i očiti sukobi unutar same kuće oko emitiranja igranih filmova "kontroverznije" tematike na programu HRT-a se nastavljaju.

Naime, nakon sinoćenjeg emitiranja filma "Ministarstvo ljubavi" u kasnovečernjem terminu (od 23.20), u kuloarima je prostrujila informacija kako se tek pravi pritisak priprema oko emitiranja filma "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, koji se bavi odnosom Hrvata - radikalnog desničara transeksualca i njegovog susjeda Srbina.

U osam sati ujutro je Grlićev film još bio na rasporedu Drugog programa za 18. siječnja u 21 sat, no već u deset sati je na tom mjestu je odjednom osvanula komedija Dalibora Matanića "Majstori".

Nakon što smo na našem portalu objavili informaciju da je Grlićev film skinut i zatražili od HRT-a objašnjenje za taj potez, nekoliko sati se nije događalo - ništa. Odnosno, kako se da čuti na prisavskim hodnicima, događala se još jedna drama oko toga koji film, kad i zašto treba emitirati.

Oko 14 sati, s HRT-a je stigao odgovor da "Ustav Republike Hrvatske" ipak ide u predviđenom terminu.

"Zbog tehničke pogreške u sustavu tijekom današnjega prijepodneva naslovi dijela igranih filmova i televizijskih serija, čije je emitiranje predviđeno do kraja siječnja, nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja.

Pogreška će tijekom poslijepodneva biti ispravljena te će, među ostalim, biti pravilno najavljen i spomenuti igrani film", stoji u odgovoru s Prisavlja.

Odgovor na pitanje o tome je li ministar branitelja Tomo Medved pisanim putem tražio skidanje filma "Ministarstvo ljubavi" s programa HRT-a - o čemu su govorile predstavnice udruga udovica na sinoćnjem prosvjedu ispred HRT-a - još čekamo.

Sve u svemu, "Ustav Republike Hrvatske" je vraćen na raspored i ipak će biti emitiran u četvrtak, 18.1. u 21 sat.

Ako ne bude novih "tehničkih pogrešaka".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.