Novi udarac za Croatia Airlines

Nude u Hrvatskoj atraktivan posao i sjajnu plaću. Jedini uvjet? Morate na prstima moći doseći 212 cm

Andrea Bralić

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Nove pozicije, za koje se mogu javiti i žene i muškarci, rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates, uključujući i nedavno proširenje svjetske mreže destinacija te uvođenje novih zrakoplova u flotu



U srcu krize u Croatia Airlinesu, tvrtki već načetoj brojnim odlascima zaposlenih, Emirates, najveća svjetska međunarodna aviokompanija, u Hrvatskoj traži kandidate koji će se priključiti njihovom međunarodnom timu kabinskog osoblja. Ova aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju organizira upravo ovog vikenda Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja koji će se održati u Splitu u nedjelju, 12. kolovoza u 8 sati ujutro u hotelu Park.


Nove pozicije, za koje se mogu javiti i žene i muškarci, rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates, uključujući i nedavno proširenje svjetske mreže destinacija te uvođenje novih zrakoplova u flotu.  Kandidati koji žele započeti svoju zrakoplovnu karijeru trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom.


Cjelovit paket


Za dolazak na Dan otvorenih vrata nije potrebna prethodna prijava, navode u pozivu. Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obavezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na lokaciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor, bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.




Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit paket koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme za vrijeme boravka u Dubaiju.


Atraktivne povlastice


Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija koje se nalaze na šest kontinenata, na koje pravo imaju svi zaposlenici, ali i članovi obitelji te prijatelji.


Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan više od godinu dana i nudi letove iz zračne luke »Franjo Tuđman« u Zagrebu. Trenutno leti u 161 odredište na šest kontinenata i raspolaže modernom flotom koja broji 270 zrakoplova. Emirates je najveći svjetski operator zrakoplova tipa Boeing 777 i Airbus A380, a kandidatima koji će postati dio kabinskog osoblja nudi priliku za razvoj karijere putem edukacija i jedinstvenog kulturnog okruženja kroz suradnju s međunarodnim timom kabinskog osoblja koji broji preko 135 nacionalnosti, uključujući više od 200 Hrvata.


Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) i Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), još su početkom godine upozoravali Vladu na masovni egzodus pilota, mehaničara, osoblja u zrakoplovima, i na druge probleme u Croatia Airlinesu, navodeći da je unatrag nekoliko godina iz CA otišla trećina pilota i mehaničara, dok se deseci drugih javljaju na natječaje te će i oni otići kad nađu bolji posao. Poznato je da Emirati, Kina, Japan, Koreja, Indija i Katar imaju veliki manjak pilota, pa se u tim zemljama može dobiti i tri puta veća plaća, te iznimno dobri ostali uvjeti rada.