Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Pokušaj

Novi ustupak budućim zakupcima: Još jednom pomaknut rok zaprimanja ponuda za LNG. Ovaj put do kraja rujna

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 11:06 2018-08-03T11:06:29+02:00

Dorić vjeruje da će zakupaca biti dovoljno kako bi se onda moglo donijeti i investicijsku odluku o gradnji terminala. Uobičajeno je, pritom, da se svi zakupci jave posljednjeg dana poziva

ZAGREB LNG Hrvatska još jednom, kako doznajemo, pomiče rok za zaprimanje obvezujućih ponuda za zakup kapaciteta na budućem krčkom LNG terminalu. Kako je našem listu kazala direktorica tvrtke Barbara Dorić, odluka o odgodi donesena je na zamolbu samih zainteresiranih zakupaca, budući da su u tijeku godišnji odmori, zbog čega se rok s 3. kolovoza pomiče na 28. rujan.

Dorić vjeruje da će zakupaca biti dovoljno kako bi se onda moglo donijeti i investicijsku odluku o gradnji terminala. Uobičajeno je, pritom, da se svi zakupci jave posljednjeg dana poziva. Kapacitet terminala trebao bi iznositi 2,6 milijardi kubika plina godišnje, pri čemu je potrebno zakupaca za najmanje 1,5 milijardi, da bi investicija bila koliko toliko isplativa.

Budući da je poništen i natječaj za nabavu FSRU-a – broda za regasifikaciju, odnosno plutajućeg terminala, novi rok za dostavu tih ponuda je 24. kolovoza. Na poništeni natječaj, podsjetimo, stigle su tri ponude, no natječaj je poništen jer njihova dokumentacija nije bila pravno usklađena s natječajem. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.