Otkriće Nacionala

Novi problem za premijera. Agrokor je njegovom čovjeku za samo 18 dana rada platio – 825 tisuća kuna

P. N.

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Mi smo u 5. mjesecu objavili da je znao, to nije demantirano. Premijer je više puta ulovljen na skliskom ternu, ne mogu reći je li lagao, ali mogu reći da je manipulirao činjenicama', rekla je Orhideja Gaura Hodak



Osamsto dvadeset pet tisuća kuna za 18 dana angažmana. Toliko je Boris Šavorić, odvjetnik kojeg je ostatku radne skupine za izradu Lex Agrokor premijer Andrej Plenković osobno predstavio kao osobu koja uživa njegovo veliko povjerenje, dobio za pravne savjete koje je u tom kratkom vremenu pružao Agrokoru, piše u novom broju tjednik Nacional.


– Plenković je tvrdio da nije upoznat s angažamanom, ali više ne može tvrditi da nije znao. Mi smo u 5. mjesecu objavili da je znao, to nije demantirano. Premijer je više puta ulovljen na skliskom ternu, ne mogu reći je li lagao, ali mogu reći da je manipulirao činjenicama’, rekla je Orhideja Gaura Hodak danas za N1 televiziju.


Premijer je u svibnju, govoreći o Šavoriću, rekao da ga on osobno nije zvao, već je samo znao da je pozvan iz Vlade.




Nakon toga, bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak rekao je: “Razgovarali smo o više odvjetničkih kancelarija koje bi pozvali i između ostalog na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić od strane Vlade”, piše N1.