Kriza za krizom

Nova svađa u SDP-u: Traže se sankcije za predsjednicu Foruma mladih Biljanu Gaća

Tihana Tomičić

Photo Robert Anic/PIXSELL

Photo Robert Anic/PIXSELL

– Informacije sam dobila neslužbeno tako da ne mogu još ništa komentirati dok ne dobijem službenu obavijest o istome. Kad dobijem, reagirat ću, rekla nam je Biljana Gaća



RIJEKA – Novi slučaj potresa ionako desetkovani SDP: vukovarsko-srijemski SDP zatražio je od nacionalnog Predsjedništva stranke pokretanje postupka protiv predsjednice Foruma mladih SDP-a Hrvatske Biljane Gaća, a čini se da iza svega stoji Željko Sabo, čijem se povratku u SDP nakon što je bio osuđen i odslužio kaznu zbog političke korupcije, Biljana Gaća tada bila javno usprotivila.


Zasad nije potvrđeno traži li se tim dokumentom njeno isključenje iz stranke ili neka druga sankcija, pod optužbom da je svojim javnim istupima nanosila štetu stranci, no društvene mreže su se odmah zapalile, te su tako Biljanu Gaću javno podržali iz Foruma mladih Slavonskog Broda, kao i iz Foruma mladih Primorsko-goranske županije i Rijeke, te na koncu i cijele splitske organizacije, čiji se predsjednik Goran Kotur jučer čak slikao s transparentom podrške.


U Predsjedništvu tvrde da prijedlog s terena još službeno nisu dobili, no iz kruga oko Biljane Gaće kažu kako je ona članica Glavnog odbora stranke, te stoga ne može biti isključena, ili na bilo koji način sankcionirana na prijedlog lokalne organizacije, nego eventualno samo odozgo, dakle od Predsjedništva ili samog Glavnog odbora.




– Informacije sam dobila neslužbeno tako da ne mogu još ništa komentirati dok ne dobijem službenu obavijest o istome. Kad dobijem, reagirat ću, rekla nam je Biljana Gaća.


Na društvenim mrežama njezini suparnici navode kako je ona ionako sama rekla da će napustiti stranku ako se Željko Sabo vrati na čelno mjesto u SDP-u Vukovara, a upravo se to dogodilo. Sabo je krajem prošle godine izabran i za županijskog predsjednika, nakon što su izbori bili prvo odgođeni zbog velikih razmimoilaženja unutar vukovarsko-srijemske organizacije, a potom je odlukom Predsjedništva stranke došlo do njezinog raspuštanja, te je Sabo ponovno izabran tek krajem 2018.