'Novca - nema'

Nobilo optužio Vladu: ‘Nije lijepo živjeti u zemlji u kojoj tajming kaznenih postupaka određuje politika’

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

No radi sprječavanja manipulacije u javnosti, a pogotovo prema radnicima Uljanika, moram reći da se nitko od osumnjičenih ne tereti da je uzeo i jednu kunu u svoj džep. Radi se, naime, o kaznenim djelima u kojima se tvrdi da je unutar sustava Uljanika došlo do poslova koji su oštetili grupaciju



Odvjetnik Giannija Rossande danas je potvrdio da njegov branjenik nije iznosio obranu, već se u tužiteljstvu u Rijeci branio šutnjom.


– Kao i jučer, zbog složenosti predmeta i činjeničnog opisa na 7-8 stranica, naravno da nije dao obranu, jer i meni će trebati značajno vrijeme da vidim o čemu se uopće radi. No radi sprječavanja manipulacije u javnosti, a pogotovo prema radnicima Uljanika, moram reći da se nitko od osumnjičenih ne tereti da je uzeo i jednu kunu u svoj džep. Radi se, naime, o kaznenim djelima u kojima se tvrdi da je unutar sustava Uljanika došlo do poslova koji su oštetili grupaciju. Novac iz Uljanika nije otišao, radničke plaće nisu nigdje isisane, izjavio je danas Nobilo.


On je u više navrata ponovio da novca – nema.




– On nije izvučen iz Uljanika, nego je potrošen za poslovanje Uljanika. To je otprilike ovako – tvrtka A je navodno oštetila tvrtku B, a tvrtka B navodno tvrtku C. Novac nije otišao u nečiji privatni džep, dodao je.


Na novinarsku primjedbu da ipak jet u premije, odgovorio je da se to nikome ne stavlja na teret.


– Novca nema, zapamtite, dodao je.


Nobilo je rekao da ne misli da je ovo politički proces, ali je tajming politički. Razlog je, tvrdi, da bi se amortizirao “loš efekt od sutrašnje odluke Vlade koja će vjerojatno Uljanik poslati u stečaj, a “3. maj” zadržati. Također i da bi se bijes javnosti prebacio na “12 žigosanih”.


– Ne budimo naivni da je USKOK baš sada sve dovršio istragu. No ako politika može pokretati određeni kazneni postupak kad joj odgovara, može ga i zakočiti. Nije lijepo živjeti u zemlji gdje se kazneni postupak pokreće ovisno o interesima politike, ozbiljno je Vladu optužio Nobilo.