Važno je sudjelovati

Neki opet nisu glasali ni sami za sebe: Šest kandidata na izborima nije dobilo nijedan glas

P. N.

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Ovdje ćemo predstaviti nekoliko izbornih gubitnika - onih koji nisu na jučerašnjim izborima dobili nijedan glas, što pokazuje da nisu glasovali niti sami za sebe, niti su to učinili članovi njihovih obitelji



Jednako kao i u slučaju lanjskih parlamentarnih izbora, mogućnost preferencijskih glasovanja otkrila je poneke zanimljivosti.


O dobitnicima “glasovanja za ime i prezime”, koji su zahvaljujući tome dograbili saborski mandat unatoč slabijem mjestu na listi, sve je već poznato.


Ovdje ćemo, međutim, predstaviti nekoliko izbornih “gubitnika” – onih koji nisu na jučerašnjim izborima dobili nijedan glas, što pokazuje da nisu glasovali niti sami za sebe, niti su to učinili članovi njihovih obitelji.




U prvoj izbornoj jedinici bez glasova su ostali Željko Landikušić i Zemira Štajner s koalicijske liste Hrvatska braniteljska pučka stranka – Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske. Nula glasova je u drugoj izbornoj jedinici dobila Marsela Komarić iz koalicije Hrvatske braniteljske pučke stranke i Hrvatske stranke reda, a u šestoj jedinici Zdenka Japuš, također iz HBPS-a.


Nijedan glas u sedmoj jedinici nije dobio Marko Bogdan s koalicijske liste Hrvatski laburisti – Hrvatska radnička stranka, kao ni Jasmin Plašćak iz stranke Vidik.