Šok

Nedjelo riječkog spasioca zgranulo njegove kolege: ‘Njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a’

Slavica Kleva

Foto arhiva S. Drechsler

Foto arhiva S. Drechsler

Govorim u svoje ime, ali se ograđujem od postupaka kolege Škalamere. Znam ga kroz godine zajedničkog rada, kvalitetan je alpinist, ali njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a, kazao je Prizmić



Nakon otkrića da je za kazneno djelo prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, priveden i ispitan poznati riječki spasioc i alpinist, 42-godišnji Matko Škalamera, inače, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, kontaktirali smo dugogodišnjeg čelnika Hrvatske Gorske službe spašavanja Vinka Prizmića. On je istaknuo da ovaj slučaj nema veze s Ravnateljstvom civilne zaštite.


– Govorim u svoje ime, ali se ograđujem od postupaka kolege Škalamere. Znam ga kroz godine zajedničkog rada, kvalitetan je alpinist, ali njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a, kazao je Prizmić.


Sličnog je mišljenja i Josip Granić, pročelnik HGSS-a.




– Ne podržavamo nasilje, mi smo isključivo humanitarna organizacija, a sve vezano za ovakve ispade, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, kao i sve vrste ovakvih i sličnih djela smatramo protuprirodnim u našoj organizaciji.


Osobno sam dugo radio sa Škalamerom, bili smo u nizu spasilačkih akcija, surađivali na svim razinama i s te profesionalne strane imam samo riječi hvale za njega, istaknuo je Granić.