Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. studenoga 2019.
Šok

Nedjelo riječkog spasioca zgranulo njegove kolege: 'Njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a'

Foto arhiva S. Drechsler
Foto arhiva S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2019. u 10:11 2019-08-26T10:11:00+02:00

Govorim u svoje ime, ali se ograđujem od postupaka kolege Škalamere. Znam ga kroz godine zajedničkog rada, kvalitetan je alpinist, ali njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a, kazao je Prizmić

Nakon otkrića da je za kazneno djelo prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, priveden i ispitan poznati riječki spasioc i alpinist, 42-godišnji Matko Škalamera, inače, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, kontaktirali smo dugogodišnjeg čelnika Hrvatske Gorske službe spašavanja Vinka Prizmića. On je istaknuo da ovaj slučaj nema veze s Ravnateljstvom civilne zaštite.

- Govorim u svoje ime, ali se ograđujem od postupaka kolege Škalamere. Znam ga kroz godine zajedničkog rada, kvalitetan je alpinist, ali njegovi su postupci nespojivi sa službom GSS-a, kazao je Prizmić.

Sličnog je mišljenja i Josip Granić, pročelnik HGSS-a.

- Ne podržavamo nasilje, mi smo isključivo humanitarna organizacija, a sve vezano za ovakve ispade, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, kao i sve vrste ovakvih i sličnih djela smatramo protuprirodnim u našoj organizaciji.

Osobno sam dugo radio sa Škalamerom, bili smo u nizu spasilačkih akcija, surađivali na svim razinama i s te profesionalne strane imam samo riječi hvale za njega, istaknuo je Granić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.