Sindikat Preporod javlja

Napokon regres: Radnici i radnice u školstvu sutra će dobiti po 1.250 kuna

Hina

foto: Glas Istre

foto: Glas Istre

Prema dogovoru sindikata sa ministarstvom, vodit će se računa i o radnicima sa blokiranim računima, kojima bi regres trebao biti isplaćen na zaštićene račune, kako im banke ne bi ovršile novac.



– Zaposleni u osnovnom i srednjem školstvu regres u iznosu od 1.250 kuna dobit će sutra, izvijestio je Preporod, sindikat radnika u hrvatskom školstvu.


Isplatu regresa za 2016. godinu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je jučer, o čemu je sindikate, kao i o datumu isplate, izvijestio pomoćnik ministra Stipe Mamić.


Radnicima u školstvu regres stiže sa mjesec dana zakašnjenja, a pravo na njega polažu putem članka 60. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.




Prema dogovoru sindikata sa ministarstvom, vodit će se računa i o radnicima sa blokiranim računima, kojima bi regres trebao biti isplaćen na zaštićene račune, kako im banke ne bi ovršile novac. Kod ove teme na pregovorima, pomoćnik ministra složio se s prijedlogom sindikalista i obavezao ga proslijediti upravi za financije MZOS-a.