Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. siječnja 2020.
Lidija Kralj

Nakon greškice od 6 milijuna kuna s udžbenicima Škole za život odlazi desna ruka ministrice Divjak

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2019. u 19:37 2019-11-05T19:37:51+01:00

Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, zadužena za koordinaciju provedbe reforme Škole za život, odlazi iz ministarstva, doznaje Index. Njeno je radno mjesto ukinuto izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Prošlog tjedna ministrica Divjak izjavila je da je zatražila očitavanje zbog pogreške u nabavi eksperimentalnih udžbenika "Škole za život", koji su trebali biti financirani iz EU fondova, a sada će se iz državnog proračuna za njih morati isplatiti 6,44 milijuna kuna.

Već od ranije u javnosti poznata kao osoba odgovorna za postupak nabave tih eksperimentalnih udžbenika u Ministarstvu bila je Lidija Kralj, bliska suradnica ministrice Divjak.

Na upit Indexa o njenom odlasku iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Lidija Kralj je odgovorila: "Da, mjesto pomoćnice ministrice je prema Zakonu ukinuto. U nadolazećim danima ću dovršavati započete poslove i pripremati dokumentaciju za novu ravnateljicu/ravnatelja uprave, a nakon toga ću uzeti predah i donijeti odluku što i kako dalje."

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.