Sjajna promocija

Najbolji svjetski jedriličari, ali i milijarderi poput vlasnika Zare stižu u Hrvatsku

Hina

REUTERS

REUTERS

Prva regata iz te serije počinje u srijedu 23. svibnja u Šibeniku, povodom čega je u Hrvatsku stiglo 13 vrhunskih jedrilica s posadama, a s idućom takvom regatom, koja će u Zadru početi 20. lipnja, Hrvatska je, po ocjeni organizatora Dogus grupe, svrstana na jedriličarsko-nautičku kartu svijeta.



Dogus grupa u svojim će marinama u Šibeniku D-Marin Mandalina i Zadru D-Marin Dalmacija krajem svibnja i krajem lipnja biti domaćin prestižnih svjetskih regata TP52 Super Series, zbog koje u Hrvatsku dolaze neki od najboljih svjetskih jedriličara i poslovni ljudi.


Prva regata iz te serije počinje u srijedu 23. svibnja u Šibeniku, povodom čega je u Hrvatsku stiglo 13 vrhunskih jedrilica s posadama, a s idućom takvom regatom, koja će u Zadru početi 20. lipnja, Hrvatska je, po ocjeni organizatora Dogus grupe, svrstana na jedriličarsko-nautičku kartu svijeta.


»Ocjenjujemo da je to nautički događaj godine u Hrvatskoj, ali i šire, i sretni smo što smo dobili priliku biti domaćin takvom svjetskom događanju. Vjerujemo da će to biti i snažna promocija Hrvatske, Šibenika i Zadra«, kazao je uoči regate na konferenciji za medije izvršni direktor turske D-Marin grupe Burak Baykan, dodajući da je tako nešto za D-Marin prirodni nastavak biznisa, te da su si dali zadatak da svake godine u Hrvatsku dovedu jednu prestižnu regatu.




Očekuje da će se to pozitivno odraziti i na poslovanje njihovih marina u Šibeniku i Zadru, kao i hotela u Šibeniku, kao i da će se njihova odlična popunjenost nastaviti i tijekom cijelog ljeta.


I Baykan, kao i predstavnici šibenske gradske i županijske vlasti, smatraju da će to obogatiti turističku ponudu grada i županije te pridonijeti povećanoj potražnji i potrošnji turista, pogotovo nautičara, kojih tradicionalno u šibenskom akvatoriju tijekom ljeta ima dosta i zbog blizine Kornata.


Na konferenciji za medije u Šibeniku uoči regate sudjelovao je i izvršni direktor regate TP52 Super Series Augustin Zulueta, objasnivši da su ovogodišnju seriju regata odlučili krenuti iz Hrvatske zbog oduševljenja hrvatskom obalom.


»Vaša obala nas je oduševila i već vodimo razgovore da se TP52 vrati 2020. kod vas. Uvjeravam vas da ste dobili najjaču svjetsku regatu i budite sigurni da u Šibeniku trenutno borave najbolji svjetski jedriličari, a kad pogledate imena vidite da su na toj listi sudionici America’s Cupa, Volvo Ocean Racea, brojni olimpijski pobjednici i ugledni vlasnici«, poručio je Zulueta


Među vlasnicima jedrilica su i iznimno bogati ljudi, milijarderi poput vlasnika Prade i jednog od najvećih argentinskih poduzetnika Pabla Roemmersa, koji je prvi puta u Hrvatskoj i čiju je jedrilicu Azzurra uoči regate u Šibeniku svečano ‘krstila’ najstarija kćer Age Khana IV. princeza Zahra Aga Khan.


Povodom tih regata, koje se održavaju pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić poručio je da će se Hrvatska organizacijom najjače svjetske jedriličarske serije još više profilirati kao zemlja stvorena za jedrenje i rekreacijski jahting.


»Velika međunarodna događanja dokazano imaju iznimnu promotivnu vrijednost za cjelokupni hrvatski turizam.


Naša očuvana priroda, more i otoci, naglašavaju ono najljepše što Hrvatska ima te predstavljaju iznimno bogatu resursnu osnovu koja nas svrstava u sam vrh nautičkih destinacija. Kako je riječ o jednoj od najprestižnijih regata na svijetu ponosni smo partneri projekta zbog kojeg će Šibenik, Zadar, ali i cijela Hrvatska postati jedriličarsko središte svijeta«, ocijenio je Staničić.


Regata u šibenskoj marini D-Marin Mandalina starta u srijedu, 23. svibnja, s velikim imenima svjetskog jedrenja poput peterostrukog olimpijskog pobjednika Roberta Scheidta, Argentinca Santiaga Langea i redovitih sudionika America’s Cupa Deana Barkera i Jamesa Spithilla.


I nakon šibenske regate, koja traje do 27. svibnja, najbolji svjetski jedriličari ostaju u Hrvatskoj, jer je Doguševa D-Marin Dalmacija u Zadru domaćin regate sličnog ranga od 20. do 24. lipnja.