Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Srećko Vuković zadovoljan

Načelniku Bizovca drago što su Bizovačke toplice dospjele u ruke hrvatskog vlasnika

Jako Andabak, novi vlasnik Bizovačkih toplica obećao ulaganja / Foto CROPIX
Jako Andabak, novi vlasnik Bizovačkih toplica obećao ulaganja / Foto CROPIX
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2014. u 16:39 2014-06-18T16:39:01+02:00

Bizovačke toplice d.d. u stečaju iz sedmog su pokušaja dobile novog vlasnika, na javnoj dražbi održanoj početkom tjedna kupila ih je tvrtka Sunčane toplice, tvrtka čiji je vlasnik poduzetnik Jako Andabak, koji je toplice kupio za 14,86 milijuna kuna. Od stotinjak radnika koliko je radilo do stečaja, Andabak je zadržao 40 radnika

BIZOVAC - Bizovačke toplice važne su za razvoj cijeloga kraja, jer je riječ o kompleksu koji će biti turistički potencijal i za zdravstveni i rekreativni turizam, izjavio je danas načelnik općine Bizovac Srećko Vuković, kojemu je drago da su Bizovačke toplice "dospjele u ruke hrvatskog vlasnika".

Naime, Bizovačke toplice d.d. u stečaju iz sedmog su pokušaja dobile novog vlasnika, na javnoj dražbi održanoj početkom tjedna kupila ih je tvrtka Sunčane toplice, tvrtka čiji je vlasnik poduzetnik Jako Andabak, koji je toplice kupio kao jedinstvenu tehnološku cjelinu za 14,86 milijuna kuna.

Prva javna dražba za prodaju Bizovačkih toplica održana je prije šest mjeseci i tada je početna cijena tog zdravstveno turističkog kompleksa bila 73 milijuna kuna, a u sedmoj je dražbi početna cijena iznosila 14,86 milijuna kuna.

Andabak je u studenom prošle godine preko svoje tvrtke Salve Regina ušao u jednogodišnji zakup Bizovačkih toplica d.d. u stečaju. Mjesečni iznos zakupa iznosio je 25,000 kuna.

Od stotinjak radnika koliko je radilo do stečaja, Andabak je zadržao 40 radnika, a u sklopu Bizovačkih toplica djeluje kao zaseban pravni subjekt lječilište u kojem je zaposlena 41 osoba.

Tvrtka Sunčane toplice na javnoj je dražbi kupila kompleks koji se prostire na 17 hektara, a sastoji se od hotela, unutarnjih i vanjskih bazena, nogometnog igrališa i drugih sportskih terena, parkirališta.

Prema najavama, novi će vlasnik investirati u dizanje postojećeg smještajnog kapaciteta i u postojeći lječilišni dio, a najavljuju se i ulaganja u izgradnju novog kampa i daljnju budućnost Bizovačkih toplica.

U kompleks će novi vlasnik, kako se najavljuje, vrlo brzo investirati 45 milijuna kuna i s radovima na obnovi hotela i ostalog početi već na jesen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.