Ročište 4. srpnja

Na ročište o Agrokoru pozvano čak 3.069 vjerovnika s otvorenim tradžbinama

Hina

Foto NL

Foto NL

Ročište će se održati 4. srpnja u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović (Cibona) u Zagrebu, s početkom u 8 sati i na njega su pozvani svi vjerovnici, neovisno o tome jesu li im tražbine priznate ili osporene



Ročište o nagodbi vjerovnika u Agrokoru održat će se 4. srpnja i na njega su pozvani svi vjerovnici, pri čemu ukupno 3.069 vjerovnika ima otvorene tražbine s kojima mogu glasovati, izvijestila je u petak izvanredna uprava Agrokora.


Ročište će se održati 4. srpnja u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović (Cibona) u Zagrebu, s početkom u 8 sati i na njega su pozvani svi vjerovnici, neovisno o tome jesu li im tražbine priznate ili osporene.


Ukupno 3069 vjerovnika ima otvorene tražbine s kojima mogu glasovati na ročištu, od čega 2985 ima otvorenu tražbinu veću od 1000 kuna.




Ukupan iznos utvrđenih tražbina na dan 29. lipnja 2018. je 42,64 milijarde kuna. Umanjeno za međukompanijske tražbine i namirene tražbine to trenutno daje pravo glasa u iznosu od 25,2 milijarde kuna.


Ukupan iznos osporenih tražbina za koje postoji mogućnost da će im biti odobreno pravo glasa iznosi oko 12,1 milijardu kuna.


Glasovat će se u dvije faze: prva se odnosi na odobravanje prava glasa vjerovnicima osporenih tražbina, a druga na glasovanje vjerovnika o samoj nagodbi.


Ako se ročište ne dovrši 4. srpnja ili se toga dana ne održi ili bude odgođeno, Trgovački sud je odredio održavanje ilil nastavak ročišta za 5. srpnja ili pak eventualno 6. srpnja, kažu u Agrokoru.


Glasovanje uz pomoć mobilne aplikacije


Na ročištu se, zbog velikog broja vjerovnika i tražbina, glasovanje neće provoditi dizanjem ruke, nego uz pomoć za tu svrhu kreirane mobilne aplikacije koju je razvila Agrokorova kompanija m-Start “m2voting”. Aplikacija se može besplatno skinuti na Google play store-u i Apple store-u.


Vjerovnicima ili njihovim zastupnicima koji nemaju pametni telefon ili se ne znaju služiti aplikacijom, bit će osiguran pristup uređajima s kojih mogu glasati, kao i tehnička pomoć za glasanje, kažu u Agrokoru.


Uz to, kako bi se lakše snalazili u korištenju aplikacije, Agrokor je za vjerovnike priredio upute za korištenje aplikacije m2voting, a kao dodatnu pomoć vjerovnicima je za snalaženje na ročištu priredio vodič kroz ročište.


Naime, budući da je riječ o sudskom ročištu te dvorana Cibone predstavlja sudnicu Trgovačkog suda u Zagrebu, pravila koja vrijede na ročištu su ista kakva vrijede i na sudu.


Prije svega, upozoravaju iz izvanredne uprave, vjerovnici odnosno njihovi zastupnici i/illi punomoćnici na ročište moraju doći s važećom osobnom iskaznicom ili putovnicom, izvatkom iz sudskog, obrtnog i drugog registra, novom urednom punomoći za za ročište za glasovanje o nagodbi te odvjetničkom iskaznicom i drugom relevantnom dokumentacijom koja im daje pravo sudjelovanja na ročištu i ovlašćuje ih za glasovanje i odlučivanje o nagodbi.


Također, potrebno je proći i sigurnosnu provjeru kao i pri ulasku na sud. 


Za registraciju vjerovnika sud je predvidio dva sata, a na ročištu za glasovanje o nagodbi moći će sudjelovati samo oni koji su uredno registrirani i prisutni u prostoru ročišta.