Gašenje autonomije

NOVI SUKOB U SDP-u Forum mladih “proklinje dan kad su izabrali Beru”

Tihana Tomičić

Vuk Prica / Snimio Roni BRMALJ

Vuk Prica / Snimio Roni BRMALJ

Poanta je će ubuduće županijske i gradske organizacije moći raspuštati lokalne Forume, o čemu je Vuk Prica, predsjednik FM PGŽ, rekao: »Zokiju smo prigovarali da autokratski vodi stranku, ali mu nikada nije palo na pamet ukidati autonomiju Foruma. Sramotan prijedlog odluke onih koji su nekada najviše kritizirali Zokija, a sada se ponašaju kao despoti«



RIJEKA Novi sukob zbiva se u SDP-u oko Foruma mladih te stranke: mladi forumaši primili su prijedlog Nacrta odluke o osnivanju Foruma mladih koji je poslan na javnu raspravu svim predsjednicima općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke, a bez ikakvih prethodnih konzultacija s Forumom mladih.


U ime FM-a Biljana Gaća je taj nacrt nazvala sramotnim »jer nakon više od 20 godina postojanja Foruma mladih ovim prijedlogom sadašnje rukovodstvo želi u potpunosti ugasiti autonomiju foruma mladih«, stoji u njenom obraćanju članovima, a sve će kulminirati u subotu kad se održava sjednica Glavnog odbora SDP-a, gdje Forum mladih Zagreba poziva članove da »uzvikuju parole i proklinju dan kad smo izabrali Beru za predsjednika«. 


– Ako se ne smije satirati satira, ne smije se satirati ni Forum, kažu oni u pozivu na društvenim mrežama. 




Poanta je će ubuduće županijske i gradske organizacije moći raspuštati lokalne Forume, o čemu je Vuk Prica, predsjednik FM PGŽ, rekao: »Zokiju smo prigovarali da autokratski vodi stranku, ali mu nikada nije palo na pamet ukidati autonomiju Foruma. Sramotan prijedlog odluke onih koji su nekada najviše kritizirali Zokija, a sada se ponašaju kao despoti«.