Kreću u bitku za teren

NOVA STRATEGIJA Petrov: Sad ćete vidjeti da je Most kooperativan, da je faktor stabilnosti, a ne nestabilnosti

Danko Radaljac

Želja nam je osnažiti i stranačku operativu i članove nezavisnih lista kako bismo bolje odradili rad na terenu i želimo biti glas upravo lokalne samouprave odakle smo mi proizašli i boriti se za njihove interese. Od rujna kreću paketi zakona koji su od krucijalne važnosti za lokalne zajednice, stoga želimo okupiti što veći broj neezavisnih načenika i gradonačelnika, da što aktivnije sudjeluju u izradi tih dokumenata, kazao je Božo Petrov



Most je protekli vikend u Zagrebu sastančio te su donijeli novu strategiju kojom u sljedećih nekoliko mjeseci žele pojačati svoju prisutnost na terenu i poboljšati stanje lokalnih zajednica u Hrvatskoj.


– Želja nam je osnažiti i stranačku operativu i članove nezavisnih lista kako bismo bolje odradili rad na terenu i želimo biti glas upravo lokalne samouprave odakle smo mi proizašli i boriti se za njihove interese. Od rujna kreću paketi zakona koji su od krucijalne važnosti za lokalne zajednice, stoga želimo okupiti što veći broj neezavisnih načenika i gradonačelnika, da što aktivnije sudjeluju u izradi tih dokumenata, kazao je Božo Petrov. Pojasnio je da Most ulaskom u Vladu je bio preskočio nekoliko organizacijskih stepenica te se zbog toga nije mogao toliko baviti radom na terenu. Što sada, odlaskom u opoziciju, više nije slučaj.


– Sad ćete vidjeti da je Most kooperativan, da je faktor stabilnosti, a ne nestabilnosti, kako su nas neki znali zvati, kazao je Petrov.




Što se samog terena tiče, preko vikenda je dogovoreno regionalno organiziranje, a zanimljivo da će za Dalmaciju koordinator biti Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, a ne nitko iz Mostove centrale u Metkoviću. Riječku i istarsku regiju pokrivat će, očekivano, Petra Mandić. Neslužbeno se saznaje kako će preko ljetnih mjeseci dodatni fokus rada biti na sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje Most za sada ima najmanje suradničkih nezavisnih lista. Što se rujanskog paketa zakona tiče, i Pranić i Petrov drže kako su oni koji definiraju financiranje lokalne zajednice najbitniji.


– Mi smo bili u Vladi kad je smanjeno financiranje lokalnih zajednica, a ministar financija je obećao da će se to riješiti drugim zakonskim mjerama. Do sad nije bilo ništa od toga, kazao je Petrov. Novinare je zanimalo i smatra li da su mogući i novi izbori, odnosno ima li premijer Andrej Plenković jako tanku većinu. Metkovski političar smatra da to nije baš tako.


– Ja bih volio da građani prate pa će vidjet simbiozu i podržavanje kvoruma i kad HDZ nije siguran da će imati 76. Uživo petkom imamo triler hoće li biti 76 zastupnika koji će kliknuti zelenu tipku. Zanimljivo je tko sve stisne »suzdržano« kad nešto visi da bi se podržao kvorum. Zato ne mislim da je ta većina tanka. Kad zagusti će oni pokazati da ih je malo više, smatra bivši predsjednik Sabora.


Također, komentiravši izjavu premijera Plenkovića da ga ne brinu poraženi političari, Petrov je kazao da se ne smatra poraženim te je najavio kako Mostovo vrijeme tek dolazi.