Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Imenovanje 1. svibnja

NOVA DUŽNOST Ivan Vučemil s riječkog suda prelazi na Vrhovni

Ivan Vučemil postaje sudac Vrhovnog suda / Foto Marko GRACIN
Ivan Vučemil postaje sudac Vrhovnog suda / Foto Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 24. travanj 2018. u 10:54 2018-04-24T10:54:44+02:00

Riječ je o sucu bogatog radnog iskustva i energije, godine 1983. bio je sudački vježbenik u Općinskom sudu u Tomislavgradu, potom četiri godine inspektor za radne odnose i zaštitu na radu

RIJEKA - Ivan Vučemil, sudac Županijskog suda u Rijeci, predsjednik građanskog odjela Županijskog suda te ujedno i zamjenik predsjednika riječkog Županijskog suda, imenovan je sucem Vrhovnog suda Republike Hrvatske te na novu dužnost odlazi 1. svibnja.

Riječ je o sucu bogatog radnog iskustva i energije, godine 1983. bio je sudački vježbenik u Općinskom sudu u Tomislavgradu, potom četiri godine inspektor za radne odnose i zaštitu na radu. Do 1990. godine bio je sudac u Osnovnom sudu u Tomislavgradu, a do 1992. godine obnašao je funkciju predsjednika Izvršnog odbora, odnosno Vijeća Skupštine općine Tomislavgrad.

U ratnim godinama, od 1993. do 1995. godine, Vučemil je bio pomoćnik zapovjednika 111. brigade HV-a za pravne poslove, predstojnik Ureda za obranu Opatija te predsjednik Novačke komisije u Rijeci. Do 1999. godine bio je predsjednik Općinskog suda u Crikvenici. Posljednjih punih osamnaest godina sudac je na Županijskom sudu u Rijeci. Bio je sudac evidentičar, u dva mandata predsjednik Sudačkog vijeća Županijskog riječkog suda, mentor je, a i predavač na Pravosudnoj akademiji. Više od šest godina je predsjednik Službeničkog suda u Rijeci te sudac časti pri riječkoj Hrvatskoj gospodarskoj komori. Unazad desetak godina bio je predavač u najmanje 25 radionica u organizaciji Pravosudne akademije iz svih oblasti građanskog prava, procesnog parničnog postupka, izvanparničnog postupka, ostavinskog postupka zemljišnoknjižnog postupka, ovršnog postupka, stvarnog prava, radnog prava, naknade štete.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.