Kiša i vjetar

NEVRIJEME NAD HRVATSKOM Oluja rušila stabla i poplavila podrume, u Osijeku i Zagrebu vatrogasci bez minute odmora

Hina



NOVO 23.44  Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba u nedjelju navečer je izvijestio kako je zbog današnjeg olujnog nevremena na području Grada obavljeno 60-tak intervencija vatrogasaca koji su i dalje na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda. 


Današnje olujno nevrijeme na području Grada Zagreba najviše je pogodilo dijelove Botinca, Dugava, Utrina, Trokuta, Novog Zagreba, Laništa i Svete Klare, priopćili su iz Ureda.


Također navode kako je obavljeno 60– ak intervencija Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a koji su i dalje na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda.




»Ured za upravljanje u hitnim situacijama moli građane za strpljenje i razumijevanje jer će sve biti uklonjeno u najkraćem mogućem roku«, poručuju iz Ureda.


———————


 Snažno grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakom kišom i vjetrom, pogodilo je u nedjelju oko 19,30 osječko područje. U osječkoj Javnoj vatrogasnoj profesionalnoj postrojbi ističu kako su zaprimili veliki broj poziva građana, ali da se, uglavnom, radilo o tzv. tehničkim intervencijama poput uklanjanja drveća koje je palo na prometnice ili električne vodove te ispumpavanju vode.

Prema prvim informacijama, u intervencijama na području Osijeka i prigradskih naselja sudjeluju sve profesionalne ekipe i tri dobrovoljna vatrogasna društva.


U osječkom područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvijestili su kako su također zaprimili veliki broj poziva građana koji upozoravaju na drveće na prometnicama i izlijevanje vode u podrumima.