Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Loš izbor

NEPOŽELJNA DESTINACIJA? Saznajte zašto je CNN turistima poručio da u 2018. izbjegavaju Dubrovnik

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2018. u 14:44 2018-01-23T14:44:00+01:00

Dubrovnik je završio na visokom trećem mjestu CNN-ovih 12 destinacija koje bi turisti trebali izbjegavati ove godine, nakon Isle of Skye u Škotskoj i Barcelone u Španjolskoj

Američki CNN objavio je popis 12 turističkih destinacija koje bi ove godine trebalo izbjegavati, a među njima je i Dubrovnik, prenosi televizija N1.

Iako je Dubrovnik godinama jedna među omiljenijim destinacijama za američke turiste, CNN je ovaj hrvatski turistički biser označio kao lokaciju koju bi turisti u 2018. trebali izbjegavati.

Dubrovnik je završio na visokom trećem mjestu CNN-ovih 12 destinacija koje bi turisti trebali izbjegavati ove godine, nakon Isle of Skye u Škotskoj i Barcelone u Španjolskoj, javlja N1.

UNESCO prijeti da će zbog ekstremno velikog broja turista Dubrovniku oduzeti status svjetske baštine, navodi CNN i podsjeća da su zbog toga vlasti u Dubrovniku odlučile poduzeti "drastične mjere" kako bi se srezao broj turista koji posjećuju taj grad.U Dubrovniku su tako odlučili, podsjeća CNN, na 4.000 ograničiti broj turista koji se smiju popeti na čuvene gradske zidine u jednom danu, odnosno ući u staru gradsku jezgru. U kolovozu 2016. ta brojka je u jednom danu dosegla nevjerojatnih 10.388 ljudi, pri čemu je velik broj ljudi privukla činjenica da se upravo u Dubrovniku snimala izuzetno popularna serija Igra prijestolja, ističe CNN.

Gradonačelnik Dubrovnika odlučio je ograničiti i broj kruzera koji ulaze u drevnu gradsku luku, navodi CNN, pa podsjeća da je 2016. s kruzera u grad došlo nevjerojatnih 800.000 ljudi, od čega je većina u gradu ostala tek tri sata.

Ostale destinacije koje bi, prema analizi CNN-a trebalo izbjegavati su: Isle of Skye u Škotskoj, Barcelona, Venecija, grčki otok Santorini, himalajska kraljevina Butan, čuveni Taj Mahal u Indiji, Mount Everest, Machu Picchu u Peruu, Galapagoški otoci u Ekvadoru, Cinque Terre u Italiji i Antarktik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.