Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
13. prosinca 2019.
''Velebit 18 - združena snaga''

NAJVEĆA VOJNA VJEŽBA Krstičević zadovoljan odazivom: ''Na pričuvne snage računa i vojska i narod''

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2018. u 21:28 2018-10-13T21:28:38+02:00

Pričuva je dala velik doprinos u Domovinskom ratu, a danas nam je vaša pomoć itekako potrebna, pogotovo kada je riječ o pomoći narodu u nevolji. Znanja i vještine koje ćete ovdje osvježiti i naučiti od velikog su nam značaja budući da je ovo prilika za stvaranje sinergije s profesionalnim sastavom«, rekao je Krstičević

 Na vojnom vježbalištu »Gakovo« gdje je održana demonstracija vježbovnih aktivnosti u sklopu dosad najveće vojne vježbe Hrvatske vojske »Velebit 18 – združena snaga«, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u subotu je čestitao svim sudionicima na postignutim rezultatima i sposobnostima pokazanima u toj vježbi te izrazio zadovoljstvo zbog sudjelovanja i golemog odaziva pričuvnih snaga na koje, kako je rekao, računaju i vojska i narod.

»Pričuva je dala velik doprinos u Domovinskom ratu, a danas nam je vaša pomoć itekako potrebna, pogotovo kada je riječ o pomoći narodu u nevolji. Znanja i vještine koje ćete ovdje osvježiti i naučiti od velikog su nam značaja budući da je ovo prilika za stvaranje sinergije s profesionalnim sastavom«, rekao je Krstičević.
Naglasio je da se koncept pričuve sustavno gradi od početka mandata ove Vlade koja, kako je napomenuo, brine i o opremljenosti pričuve i o financijskim sredstvima za njih i za njihove poslodavce zbog njihove pričuvne dužnosti.
Krstičević im je također poručio: »Vi ste dio obitelji Hrvatske vojske, Hrvatska vojska i naš narod računa upravo na vas, pripadnike pričuvnih postrojbi«.
Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov ocijenio je da su sudionici pokazali visoku razinu u pripremi, organizaciji i provedbi iznimno zahtjevne vojne vježbe te dodao da je danas do izražaja došla koordinacija, koja je, kaže, vježbu i učinila uspješnom.

Najavio je nove stožerne analize vezane uz pričuvu koja može, uz obranu domovine, pomoći i civilnim institucijama te u budućnosti sudjelovati i u međunarodnim misijama.
Ističući kako se rado odazvao pozivu za sudjelovanjem u obuci i vježbi »Velebit 18«, pričuvni bojnik Dražen Katić izrazio je zadovoljstvo razinom obuke, kao i pristupom njihovih instruktora iz aktivnog sastava.
U vježbi na »Gakovu« sudjeluju djelatnici i pričuvnici iz 1. pješačke pukovnije, djelatnici Satnije specijalne vojne policije i Središnjice za obavještajno djelovanje, ukupno 197 aktivnih i pričuvnih pripadnika Hrvatske vojske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.