Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Uvjetna kazna

Muškarac osuđen zbog prijetnji smrću Goranu Beusu Richembergu

Muškarac osuđen zbog prijetnji smrću Goranu Beusu Richembergu
Muškarac osuđen zbog prijetnji smrću Goranu Beusu Richembergu
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2018. u 15:09 2018-05-16T15:09:00+02:00

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richemberg objavio je u srijedu na facebooku da je na uvjetnu zatvorsku kaznu osuđen muškarac koji mu je prije nekoliko mjeseci prijetio smrću.

»Sankcioniran je prvi u nizu junaka koji su mi prije nekoliko mjeseci prijetili smrću«, napisao je Beus Richemberg, dodajući da je nadležni općinski sud u jednom kontinentalnom hrvatskom gradu po kaznenoj prijavi općinskog državnog odvjetnika počinitelju izrekao nepravomoćnu presudu kojom ga je kaznio na devet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Riječ je o 54-godišnjaku iz mjesta Molve kod Đurđevca koji je prije mjesec dana optužen da je 12. prosinca 2017. u Molvama na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava Beusa Richemberga u vezi oduzimanja činova i odličja haškim optuženicima napisao da tom zastupniku treba odrubiti glavu.

Dan nakon komemoracije Slobodanu Praljku koji je u haškoj sudnici lani, 11. studenog počinio samoubojstvo ispijanjem otrova, protestirajući presudom kojom je pravomoćno osuđen za ratni zločin, Beus Richemberg je izjavio da je zakonska obaveza predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu