Reakcija na ostavku

Mrak Taritaš: ‘Ramljak je preuzeo odgovornost premijera koji je imao dva tjedna da nešto odluči’

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

U ovom scenariju ništa neće biti dobro. Ramljak je zapravo preuzeo odgovornost premijera koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a on se sada našao da zapravo sanira štetu i sanirat će je«, komentirala je Mrak Taritaš



ZAGREB Predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u srijedu da je Ante Ramljak, koji je podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor, zapravo preuzeo odgovornost premijera Andreja Plenkovića koji je, rekla je, imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a sada se našao u situaciji da sanira štetu.


»Imate nekih situacija u životu koje su ‘win-win’, a postoje situacije koje su ‘lose-lose’. Ova situacija u životu ‘lose-lose’ je vezana uz našeg premijera Andreja Plenkovića. Kada preuzmete odgovornost i budete premijer jedne države, odnosno predsjednik jedne vlade, onda morate preuzeti odgovornost za slikanje, i za lijepe stvari i za ružne stvari. Jednako tako trebate predvidjeti nekoliko scenarija. U ovom scenariju ništa neće biti dobro. Ramljak je zapravo preuzeo odgovornost premijera koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a on se sada našao da zapravo sanira štetu i sanirat će je«, komentirala je Mrak Taritaš na upit novinara na Glas-ovoj konferenciji za novinare uoči sjednice zagrebačke Skupštine.


Mišljenja je i da cijela ta situacija neće završiti dobro.




»Ako nešto od početka krene loše, teško da će završiti dobro. Ova cijela priča je krenula loše, obavijena velom tajne i otvarao se problem na problem, a zapravo još uvijek ne vidimo nikakav rezultat. Prošlo je deset mjeseci i trebali bismo ga već vidjeti, a nismo«, kazala je Mrak Taritaš.