Nova "fronta"

Most izvlači “tešku artiljeriju” za lokalne izbore: Petrov nositelj liste u Dubrovačko – neretvanskoj županiji?

Jagoda Marić

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Božo Petrov će biti nositelj liste u Dubrovačko-neretvanskoj županiji? Razmišljamo da izvučemo najjaču artiljeriju, slikovito će politički tajnik Mosta Nikola Grmoja o lokalnim izborima



ZAGREB Dok se u HDZ-u bave prikupljanjem potpisa za smjenu predsjednika Mosta Bože Petrova s dužnosti šefa Sabora i preslagivanjem parlamentarne većine, njihovi dojučerašnji koalicijski partneri odlučili su se, po svemu sudeći, jače koncentrirati na predstojeće lokalne izbore. Tako bi se Mostovi razriješeni ministri mogli naći na stranačkim kandidacijskim listama na lokalnoj razini, što nam je potvrdio politički tajnik te stranke Nikola Grmoja. On ističe da odluke još nisu donesene i da se o svemu još razmišlja.


– Razmišljamo da izvučemo najjaču artiljeriju, slikovito kaže Grmoja.


Tako bi Božo Petrov mogao baš Grmoji, koji je kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana, pomoći na lokalnim izborima i to kao nositelj liste za županijsku skupštinu. Ako pristane na takav prijedlog, dojučerašnji potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić mogao bi biti kandidat za zamjenika župana Miri Bulju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.




Slaven Dobrović bi u toj kombinaciji nosio listu za Skupštinu Grada Zagreba. U Splitu je Most ostao bez kandidata za gradonačelnika nakon odustajanja Roberta Pauletića, a novo bi rješenje mogao biti sad već bivši državni tajnik Ante Čikotić, koji, međutim, prema našim informacijama još nije pristao na taj prijedlog.


Vlaho Orepić kandidirao bi se za gradsko vijeće u Pločama. U većini tih sredina Most će konkurirati HDZ-u, a hoće li se doista ove najave i dogoditi, znat će se najkasnije u četvrtak do kada traje rok za predaju lista za lokalne izbore.