Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Borba za satiru

Mladog SDP-ovca žele izbaciti iz stranke zbog memea u kojem 'glumi' Hitlera

Foto Facebook Nikola Peruničić
Foto Facebook Nikola Peruničić
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2019. u 22:06 2019-03-15T22:06:00+01:00

U obranu Peruničića zbog objave fotografije stao je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras koji drži da je riječ o mladenačkoj gluposti i lošem humoru

ZAGREB Predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Nikola Peruničić našao se u nevolji zbog fotografije na Facebooku, objavljene prije 7 godina, na kojoj 'glumi' Hitlera, javlja Večernji. Odbor njegove mjesne organizacije SDP-a Trešnjevka Jug zbog ovog je memea donio odluku o izbacivanju iz SDP-a, kaže Peruničić.

Trešnjevački SDP-ovci drže da je mladi Forumaš ovim memeom veličao lik i djelo Adolfa Hitlera, a Peruničiću navodno zamjeraju i tvitove kojima zagrebački Forum mladih SDP-a s vremena na vrijeme podbada šefa stranke Davora Bernardića.

Večernji piše da SDP-ovcima posebno smeta tvit "Zašto plačeš, ti si slagao listu za Skupštinu", koju je Forum mladih SDP-a objavio nakon što je sam Bernardić na Twitteru negodovao zbog skupštinara koji su spasili Milana Bandića i njegov proračun u Zagrebu.

Treći razlog zbog kojeg bi Peruničić mogao biti izbačen iz stranke, doznaje Večernji, mail je koji je procurio u medije, a prema kojemu su svi kandidati SDP-a koji su bili na ulaznim mjestima na lokalnim izborima morali na ruke donijeti novac ovisno o listi na kojoj se nalaze, a za što se također optužuje Peruničića.

Sve ovo događa se uoči izbora novog vodstva Foruma mladih SDP-a koji se trebaju održati nakon EU izbora. U vrhu SDP-a kažu kako se Peruničić ima pravo žaliti i da će konačnu odluku dati Statutarna komisija.

– Ako je veličao fašizam, trebalo ga je izbaciti 2012. godine kada je to i objavio, kaže izvor iz vrha SDP-a za Večernji.

U obranu Peruničića zbog objave fotografije stao je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras koji drži da je riječ o mladenačkoj gluposti i lošem humoru.

– Tko zna, možda na lokalnoj razini nemaju osjećaj za satiru kao na nacionalnoj, kaže Maras za Večernji, aludirajući na svojedobnu Bernardićevu snažnu borbu za slobodu satire.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.