Kineska ulaganja

Mišković s Kinezima potpisao memorandum oko Kantride: ‘Vjerujemo da će doći i do konkretnog ugovora’

P. N.

Screenshot HRT

Screenshot HRT

Prema zasad dostupnim podacima, stadion bi trebao imati petnaestak tisuća sjedećih mjesta i biti vrijedan oko 30 milijuna eura. Uz stadion, na Kantridi će se graditi hotel i shopping centar



U Dubrovniku je danas između predstavnika hrvatskih institucija i kompanija i kineskih ulagača potpisano sedam memoranduma – dio se odnosi na javne projekte, a dio na privatne poput gradnje novog stadiona Kantrida.


Radi se zasad tek o iskazivanju namjere o suradnji, a ne još o konkretnim ugovorima. Jedan od takvih potpisao je u Dubrovniku s kineskim partnerima iz kompanije Top International Engineering Corporation, predsjednik NK Rijeke Damir Mišković, no zasad još nisu poznati detalji projekta nove Kantride.


Prema zasad dostupnim podacima, stadion bi trebao imati petnaestak tisuća sjedećih mjesta i biti vrijedan oko 30 milijuna eura. Uz stadion, na Kantridi će se graditi hotel i shopping centar.




– U pitanju su sve infrastrukturni projekti. Osobno vjerujem da će danas potpisani memorandumi biti pretočeni i u konkretne ugovore. Radi se o ulasku kineskih financijskih institucija na prostor Hrvatske, za one projekte za koje u ovom trenutku nismo u stanju u ovom času ishoditi novac EU, izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat.


On je naglasio da je Kina pokazala da je spremna kroz Hrvatsku ući u srednju i jugoistočnu Europu. Potvrdio je i da danas nije bilo kontakata s kineskim brodograditeljima oko Uljanika, ali vjeruje da će to biti u iduća dva tjedna. 


Uskoro opširnije…