Napad na stranački vrh

Miro Kovač: HDZ-u treba vratiti okus i miris. Kolinda nije izgubila samo zbog sebe, nego i zbog Plenkovića

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Ustvrdio je da ima jak tim, no izbjegao je odgovoriti na pitanje je li u njemu i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Dobrodošli su "svi u HDZ-u koji žele promjene, svi koji žele pomoći da HDZ postane stranka s okusom i mirisom" Nije bio određen niti oko moguće pozicije predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u tom timu, rekao je tek kako o tome nisu razgovarali.



ZAGREB – Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač izjavio je u ponedjeljak da se HDZ pretvara u stranku “bez okusa i bez mirisa” te je poručio kako će on to promijeniti i stranku “vratiti na pobjednički trak”.


“Moramo HDZ vratiti na pobjednički trak, mora biti stranka sa okusom, a stranka se sada pretvara u stranku bez okusa i bez mirisa”, izjavio je Kovač  gostujući u Dnevniku RTL televizije.


Ustvrdio je i kako je HDZ nakon poraza na predsjedničkim izborima u teškoj poziciji, poručivši kako će on to promijeniti kada postane predsjednik stranke.




Dodao je i kako je “vrlo opušten” oko toga da će nakon unutarstranačkih izbora 15. ožujka on postati predsjednik, Ivan Penava zamjenik predsjednika, a Davor Ivo Stier potpredsjednik HDZ-a.


Ustvrdio je da ima jak tim, no izbjegao je odgovoriti na pitanje je li u njemu i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Dobrodošli su “svi u HDZ-u koji žele promjene, svi koji žele pomoći da HDZ postane stranka s okusom i mirisom” Nije bio određen niti oko moguće pozicije predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u tom timu, rekao je tek kako o tome nisu razgovarali.


“Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je izbore ne samo zbog sebe, nego i zbog Plenkovića, koji je kao predsjednik stranke suodgovoran za njezin poraz”, rekao je Kovač. Ustvrdio je i kako je Plenković opteretio njezinu kampanju te nije preuzeo odgovornost za gubitak na predsjedničkim izborima.


Na pitanje ima li u njegovom timu mjesta i za bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, Kovač je kazao kako je Karamarku ovih dana umro otac te da o njegovom angažmanu u stranci u ovom trenutku ne želi govoriti.


Rekao je da su HDZ-u nakon parlamentarnih izbora, “svi mogući partneri”, osim SDP-a.


“On je naš glavni suparnik na političkoj sceni, velika koalicija bi bila jako loša za hrvatsku demokraciju”, ustvrdio je.


Na pitanje što bi, da je na poziciji predsjednika HDZ-a, učinio oko afera ministra zdravstva Milana Kujundžića, Kovač je odgovorio da bi “puno brže donosio odluke nego Andrej Plenković”, no nije želio konkretno reći o kakvim bi se odlukama radilo.


Kovač je, tvrdi, spreman i za sučeljavanje s Andrejem Plenkovićem: “To se podrazumijeva, to moramo ispoštovati prema svojim članovima. Ako Plenković više voli Bruxelles, može i tamo”, poručio je.