Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Novi termin

Ministrica Divjak zatražila hitnu reakciju zbog propusta na državnoj maturi, ispit iz Hrvatskog odgođen za 28. lipnja

Snimio Roni BRMALJ / Nl arhiva
Snimio Roni BRMALJ / Nl arhiva
Autor:
Objavljeno: 19. lipanj 2017. u 18:02 2017-06-19T18:02:00+02:00

Ministrica je zatražila od nadležnih tijela da hitno pokrenu mehanizme provjere i utvrđivanja odgovornosti za ovu situaciju

 Ministrica Divjak je obavještena o događaju u jednoj splitskoj školi gdje je kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i B (osnovnoj) razini, umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskog jezik - Test. Ministrica je zatražila od nadležnih tijela da hitno pokrenu mehanizme provjere i utvrđivanja odgovornosti za ovu situaciju.

Također je zatražila da se poduzmu sve raspoložive mjere kako bi se matura provela sukladno svim uvriježenim pravilima i na način da maturanti ne budu zakinuti pri polaganju državne mature.

„Garancija jednakih prava svih učenica i učenika apsolutni je prioritet“ naglasila je ministrica Divjak.

Ministarstvo će u bliskoj suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja nastaviti intenzivno pratiti situaciju. 

Odgođeni Ispit iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina), koji je trebao biti održan u utorak, 20. lipnja, provest će se u srijedu, 28. lipnja u 14 sati, izvijestio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.