Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
14. studenoga 2019.
Ministar Cappelli u Rijeci

Ministarstvo turizma s 1,5 milijuna kuna sufinancira plaže u Medveji, Iki i Novom Vinodolskom

Ministar Cappelli rekao je da je riječ o projektima važnima za razvoj turizma i kvalitetniji boravak gostiju / Snimio Vedran KARUZA
Ministar Cappelli rekao je da je riječ o projektima važnima za razvoj turizma i kvalitetniji boravak gostiju / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2006. u 16:51 2006-12-12T16:51:00+01:00

Tim novcem sufinancirat će se uređenje plaže Medveje u Medveji (općina Lovran), plaže kraj Hotelijerskog fakulteta u Iki (grad Opatija) te plaže na Bribirskoj obali u Novom Vinodolskom

RIJEKA Ministar turizma Gari Cappelli potpisao je u ponedjeljak s predstavnicima lokalnih samouprava ugovore o sufinanciranju plaža u Lovranu, Opatiji i Novom Vinodolskom u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kuna iz Fonda za razvoj turizma.

Tim novcem sufinancirat će se uređenje plaže Medveje u Medveji (općina Lovran), plaže kraj Hotelijerskog fakulteta u Iki (grad Opatija) te plaže na Bribirskoj obali u Novom Vinodolskom.

Taj se novac dodjeljuje u sklopu programa »Razvoj turističke infrastrukture u 2016.» za uređenje plaža, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te njihovo opremanje multimedijalnom opremom te za uređenje popratnih sadržaja - odmorišta ili vidikovaca na cikloturističkim rutama.

Odlukom o odabiru projekata i dodjeli nepovratnog novca na temelju tog programa odobreno je sufinanciranje 32 razvojna projekta, ukupne vrijednosti 17,3 milijuna kuna.

Ministar Cappelli rekao je da je riječ o projektima važnima za razvoj turizma i kvalitetniji boravak gostiju.

Istaknuo je da su ovogodišnji turistički rezultati iznimno dobri, da je u listopadu i studenom oko 20 posto više turista te da se isti rezultat očekuje i u prosincu.

Ministar Cappelli sastao se u ponedjeljak s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom i riječkom gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a razgovarali su o turističkim projektima na tom području. Na tom je sastanku s lokalnim čelnicima o prometu i infrastrukturi razgovarao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Nakon sastanka ministar Cappelli istaknuo je važnost rješavanja prometnih projekata za turizam, dodajući kako su razgovarali o projektu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020., u kojemu će financijski sudjelovati i Ministarstvo turizma, te o razvoju zdravstvenog turizma.

Najavio je da će uskoro obići i Gorski kotar te da je potrebno razmotriti koje je projekte moguće poduprijeti na tom području i mogućnosti razvoja skijaškog turizma. U državnom proračunu za 2017. godinu predviđeno je pet milijuna kuna za projekte javne turističke infrastrukture isključivo na turistički nerazvijenim područjima, napomenuo je ministar turizma.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.