Potpora

Ministar Medved: Prgomet nudi Zagrebu bolju perspektivu

Hina



HDZ-ovu kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Dragi Prgometu, koji se u utorak predstavio u zagrebačkoj četvrti Peščenici, potporu je dao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je istaknuo da Prgomet svojim sposobnostima, iskustvom i domoljubljem građanima Zagreba, te braniteljima, nudi bolju perspektivu.


»Na izborima za grad Zagreb Prgomet sa svim svojim sposobnostima, iskustvom i domoljubljem Zagrebu i Zagrepčanima, a na poseban način hrvatskim braniteljima, nudi odgovarajući odnos i bolju perspektivu«, rekao je Medved novinarima prije početka Prgometova promoviranja programa građanima i članovima HDZ-a na zagrebačkoj Pešćenici.


Istaknuo je kako danas daju potporu brigadiru Hrvatske vojske i dragovoljcu Domovinskog rata, čovjeku koji je od rujna 1991. godine do kraja Domovinskog rata proveo na prvoj crti bojišnice spašavajući živote branitelja i civila.




Zahvalivši ministru Medvedu na potpori, Prgomet je rekao da se među hrvatskim braniteljima uvijek osjećao »svoj među svojima«. Dodao je i kako potpora njemu nikada nije bila u pitanju od strane njegovih ratnih prijatelja.


Upitan kako komentira rezultate istraživanja po kojima je od kandidata za zagrebačkog gradonačelnika na petom mjestu, a prije njega je nezavisna kandidatkinja Bruna Esih, odgovorio je kako je kampanja tek krenula te kako su trendovi u anketama pozitivni. Istaknuo je kako još ima dovoljno vremena i ne sumnja u konačni rezultat na izborima 21. svibnja.


Obraćajući se članovima HDZ-a i građanima Prgomet je istaknuo da im je cilj, nakon što je HDZ dobio svoju predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, imati zagrebačkog gradonačelnika.


Poručio je kako vjeruje da u HDZ-u, u kojem »ima prostora i za lijevo i za desno krilo«, kada izabere kandidata za zagrebačkog gradonačelnika treba postojati »minimum kolegijalnosti i da se taj kandidat i podupre«.


Najavio je kako njegova predizborna kampanja neće biti usmjerena na blaćenje političkih suparnika već na projekte, programe i prije svega ljude. Poručio je da kao liječnik cijeli život brine o ljudima i to će nastaviti i kao novi zagrebački gradonačelnik.


»Želja nam je da svaka četvrt bude mali grad za sebe i da ima sve ono što građaninu u četvrti treba»; kazao je upozorivši kako cijeli Novi Zagreb nema bolnicu.