Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
9. prosinca 2019.
Glavni tajnik HDZ-a

Milošević dao prilično kontradiktorni intervju: Situacija mu u jednom času dramatična, u drugom već nije

Milošević dao prilično kontradiktorni intervju: Situacija mu u jednom času dramatična, u drugom već nije
Milošević dao prilično kontradiktorni intervju: Situacija mu u jednom času dramatična, u drugom već nije
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2016. u 19:34 2016-06-07T19:34:35+02:00

Milošević je rekao kako HDZ kod glasovanja za opoziv Oreškovića računa i na glasove koalicije Hrvatska raste. Također i da vjeruje da će u danima koji slijede uspjeti preslagivanjem doći do nove parlamentarne većine

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević tvrdi kako je HDZ jedinstven po pitanju opoziva premijera Tihomira Oreškovića i kako ga ne zabrinjava činjenica da je zahtjev dosad potpisalo svega 40 zastupnika te stranke.

- Ljudi su na putu, izvan Zagreba - prokomentirao je Milošević u večerašnjem intervjuu za N1 televiziju.

U razgovoru s novinarkom N1 televizije Natašom Božić, Milošević je iznio zavidan broj kontradiktornih izjava.

U jednom je trenutku, primjerice, govoreći o krizi Vlade priznao kako "situacija jest dramatična, ali se takvo što događa stalno u svakoj drugoj europskoj zemlji", da bi već nešto kasnije rekao kako "ovakvog političkog eksperimenta u Europi još nije bilo". Intervju je dodatno zaključio tvrdnjom da situacija nije dramatična.

U više je navrata, pak, obrazlažući zahtjev za Oreškovićevim opozivom kazao da "Vlada radi presporo i da se ne izvršavaju projekti", kao i da "u HDZ-u nisu zadovoljni kako Vlada radi kao ni građani Hrvatske". Odmah je potom najavio da HDZ-ovi ministri dolaze na sutrašnju sjednicu Vlade i zaključio kako su "ministri i dosad radili dobar posao i da tako nastavljaju raditi i dalje".

Milošević je rekao kako HDZ kod glasovanja za opoziv Oreškovića računa i na glasove koalicije Hrvatska raste. Također i da vjeruje da će u danima koji slijede uspjeti preslagivanjem doći do nove parlamentarne većine.

Ne zatvara ni mogućnost da dođe do nove suradnje s Mostom, iako "postoje neka neslaganja". Taštine, rekao je, treba ostaviti sa strane.

- Ne bojimo se izbora ni u jednom trenutku, mi smo najjača stranka i imamo program. No Hrvatska nema šest mjeseci ili još puno više od toga, ustvrdio je Milošević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.