Tiskovna konferencija

Milinović podnio ostavku na mjesto šefa ličkog HDZ-a: ”Došli smo do crte iza koje više nema natrag!”

P. N.

'Ovo je pobuna ličkog HDZ-a pritiv ministra Ćorića, a ne protiv Plenkovića', kaže Milinović, koji je ostavku podnio jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a



Ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.


Zbog toga je za danas sazvao izvanrednu press konferenciju.


”Nisu Plitvice glavni problem. Moj potez nije ishitren, on je duboko promišljen i s njim je upoznat sam vrh HDZ-a’, kazao je na Milinović, prenosi televizija N1.




‘Ostavke su podnijeli predsjednica žena, predsjednik mladeži, predsjednik Kluba utemeljitelja, predsjednik zajednice branitelja Gojko Šušak…’, rekao je.


Istaknuo je da HDZ na razini županije 20 godina dobiva izbore. ‘Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu NP Plitvička jezera ne može biti netko tko nije s područja županije’, smatra. Pozvao je Tomislava Kovačevića da povuče svoju kandidaturu.


‘Ovo je pobuna ličkog HDZ-a pritiv ministra Ćorića, a ne protiv Plenkovića’, kaže Milinović. ‘Lički HDZ je došao do crte iza koje više nema natrag!’.


“Ovo nije moj poraz, moje umirovljene, ovo je moj novi politički uzlet, jer sam dobio niz poruka i poziva da se ovako bori za HDZ. Spremam sam za HDZ poginuti. Ne dozvoljavam da mi kavazi HDZ-ovac omalovažava ljude i tvrdi da iz Ličko-senjske županije nema sposobnih da mogu obnašati funkcije”, kazao je Milinović.


“Ako je problem Milinović, onda ga nema, ovdje očekujem vrlo snažnu podršku Plenkovića.


Ovo nije pobuna protiv Plenković i točka, ovo je pobuna koja tinja već godinu protiv poteza Ćorića, on nema podršku ličnkog HDZ-a”, kazao je i dodao: “I mi od premiejra očekujemo podršku.””Neka mi Ćorić kaže zbog čega Antonija Dujmović ne može biti ravnateljica, ja sam spreman povući ostavku ako mi da razlog”, poručio je Milinović.“Mi na proesdepeovsku politiku ministra Ćorića ne prisjajemo. U Ličko-senjskoj županiji jučer je pobjedio SDP”, kazao je.


 Podsjetimo, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, potvrđeno je Hini u srijedu navečer u Ministarstvu.