Priopćenje

Miletić zadovoljan Vladinom odlukom o jamstvu Uljaniku

Hina



Predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić podupro je današnju odluku Vlade o davanju državnog jamstva brodogradilištu Uljaniku radi provedbe procesa sanacije i financijske konsolidacije društva te vjeruje da će nakon financijske konsolidacije Uljanik »dodatno ojačati poziciju na tržištu i ostati prepoznatljiv simbol hrvatskoga gospodarstva«.


Miletić u priopćenju ističe da je ta odluka s obzirom na važnost brodogradnje u Hrvatskoj i na utjecaj koji ta grana ima na naše gospodarstvo bila jedina ispravna.»Brodogradilište Uljanik sastavni je dio gospodarstva Pule i cijele Istre i zadovoljan sam što su naši brojni razgovori s Vladom o budućnosti Uljanika, koji s više od 2000 radnih mjesta izravno ili neizravno uzdržava više od 10.000 stanovnika, urodili plodom«, ističe Miletić i podsjeća da je Uljanik u 160 godina uspješnog poslovanja osigurao egzistenciju znatnom dijelu građana Pule i okolice.

Uljanik danas gradi najmodernije brodove, ima punu knjigu narudžaba i prisutan je na svjetskom tržištu, ističe Miletić i dodaje da je jedan od najvećih izvoznika u Hrvatskoj, s više od milijardu kuna na godinu, a takve je rezultate uspio postići iako jedini od svih hrvatskih brodogradilišta nije saniran državnim, nego lokalnim financijskim sredstvima.


»Vjerujem da će se svi složiti da Uljanik nije obično poduzeće. On je dio naše povijesti i tradicije, svojevrsni simbol Pule i sastavni dio našeg istarskog identiteta. Uvjeren sam da će nakon ove financijske konsolidacije Uljanik dodatno ojačati svoju poziciju na tržištu i ostati prepoznatljiv simbol našega gospodarstva«, zaključio je predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Miletić.