Ne želi pomagati Škori

Milanović za finiš kampanje bitno mijenja taktiku: ‘Više neće napadati Grabar Kitarović, Plenkovića i HDZ’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Zoran Milanović je zbog aktualnog rata na desnici između Miroslava Škore i Kolinde Grabar-Kitarović odlučio promijeniti taktiku u finišu kampanju. Više neće napadati toliko aktualnu predsjednicu, premijera Andreja Plenkovića i HDZ, piše danas Jutarnji list, koji navodi da napadima Milanović gura u drugi krug Škoru.


U stožeru predsjedničkog kandidata SDP-a sada najavljuju da će do kraja prvog kruga izbora njihov kandidat nastaviti afirmativnu kampanju, promovirajući svojih šest temeljnih poruka (moderna Hrvatska, neovisno pravosuđe, pravo žena na izbor, zaštita ljudskih prava, vanjska politika sa stavom, zelena ekonomija) bez obaziranja na druge protukandidate.


– Imamo šest temeljnih poruka koje pokrivaju relevantne teme, Zoran to komunicira na svim skupovima i nastavit će u tom smjeru bez obaziranja na druge protukandidate – kažu u Milanovićevu stožeru za Jutarnji list.




– Nema on što spominjati Kolindu i Škoru i ne treba se petljati u njihov sukob jer sada se mora obraćati biračima ljevice i centra, a ne desnog centra. A za drugi krug će se strategija znati kada uopće vidimo tko će se s njim naći u drugom krugu – kažu u SDP-u, dodajući da navijaju da Kolinda uđe u drugi krug.