Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
17. listopada 2019.
Uskoro kandidatura

Milanović se, izgleda, stvarno vraća u politiku: 'Blizu je odluci, ali neće biti Berin pulen za opstanak'

Foto Zarko Basic / PIXSELL
Foto Zarko Basic / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2018. u 8:24 2018-12-04T08:24:00+01:00

»Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, jer sve teže gleda pad SDP-a i lijevog centra. Ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke«, rekao nam je jedan njegov suradnik

Nakon niza tjedana, danas se napokon sastaje Predsjedništvo SDP-a Hrvatske. Davor Bernardić dugo nije sazivao sjednicu, još otkako je na Glavnom odboru skoro »ostao bez glave« kad je Rajko Ostojić pokrenuo postupak njegove smjene, a spasio ga Zlatko Komadina.

Procjenjuje se da Bernardić smatra da još uvijek ima većinu u tom tijelu, čim sjednicu uopće saziva, a to je i moguće ako se zna da su pobunjenici isključeni, da Biljane Borzan i Borisa Lalovca neće biti, a da je Zlatko Komadina na poziciji da i dalje igra na kartu neutralnosti. No, Rajko Ostojić potvrdio nam je da dolazi, a bilo bi potpuno besmisleno da je na Glavnom odboru uz pomoć »neretvanske grupe« mladih SDP-ovih načelnika tada pokretao smjenu Bernardića, a da sada na Predsjedništvu ne otvori to pitanje. Posebno nakon što je rejting SDP-a u međuvremenu pao na mizernih 14,6 posto.

Sve se u SDP-u događa u svjetlu najava moguće kandidature Zorana Milanovića na izborima za predsjednika Republike.

Dio SDP-ovaca želi da on bude stranački kandidat, Peđa Grbin je javno pozvao SDP da ga kandidira, no čini se da Milanović, ako se na to odluči, a sve je bliže toj odluci, želi nastupiti kao nestranački, uz podršku HSS-a, GLAS-a i niza drugih manjih stranaka, a onda i uz podršku SDP-a.

No, kao nezavisni kandidat.

»Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, jer sve teže gleda pad SDP-a i lijevog centra. Ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke«, rekao nam je jedan njegov suradnik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.