Bitka za Pantovčak

Milanović kritizirao predsjednicu zbog otkrivanja identiteta vojnika ranjenog u Afganistanu

Hina

Zoran Milanović   Foto/Josip Regović/PIXSELL

Zoran Milanović Foto/Josip Regović/PIXSELL

»Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi«, kaže Zoran Milanović ne precizirajući koji je zakon prekršen



ZAGREB – Predsjednički kandidat Zoran Milanović kritizirao je utorak predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog čina kojim je otkriven identitet hrvatskog vojnika koji je ranjen u Afganistanu, kada mu je prilikom paljenja svijeća na Ovčari pomogla da položi krunicu na križ, a to zabilježila kamera.


»Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno pripomaže ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac«, napisao je Milanović na svom Facebooku.


Pita tko je tv ekipi otkrio identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo do toga da se objavi njegova slika, »a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše predcjednice?«. »Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?«.




»Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi«, kaže Milanović ne precizirajući koji je zakon prekršen.


»Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav – njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici.


Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim«, piše na Milanovićevom Facebook profilu.


Taj predsjednički kandidat ocjenjuje kako su najveća opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. »Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima«, stoji u objavi.