Predsjednički kandidat SDP-a

Milanović: “Ja sam 2014. godine mogao otići u Bruxelles na mjesto potpredsjednika EK”

P. N.

"Kada znaju da imaš rezervnu poziciju koja se piše sa šest nula, onda znaju da nisi njihov", kazao je Milanović.



Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović danas je u Đurđevcu, gdje je posjetio manifestaciju Picokijada, komentirao svoj ulazak u kampanju.


Na pitanje hoće li se okušati u miješanju palente, kao što je to jučer radila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ili u pjevanju kao Miroslav Škoro, Milanović je rekao da će se držati “onoga što znam”.


“Priznajem da ne znam miješati palentu. Možda naučim”, kazao je Milanović te dodao kako u Đurđevcu nije bio nekoliko godina, ali i da je nekoliko puta već bio na Picokijadi, prenosi RTL.




“Moramo paziti da ljude ne izmaltretiramo s kampanjom”, kazao je Milanović i dodao kako se slaže s Grabar-Kitarović da je pola godine duga kampanja.


“To predugo traje. Jedino što možemo raditi je govoriti neistine i obećavati stvari koje ne možemo napraviti. A ja to neću raditi”, kazao je Milanović te dodao kako je svaka kampanja “od vrata do vrata”, a da se posebno to odnosi na predsjedničku kampanju jer se predsjednika bira direktno.


“Ne možete baš ljudima ići od vrata do vrata, to je malo pretenciozno. Ali da, biti među ljudima, bez protokola, vozikati se okolo i ići… To da. To sam radio 12 godina”, rekao je Milanović.


Milanović je kazao da ankete treba uzimati jako oprezno i da ih treba shvaćati ozbiljno, ali i dodao kako se znaju dogoditi i greške. “Treba dobit glas više i to je to”, kazao je Milanović.


Komentirao je i današnji sastanak Europskog vijeća i mogućnost da premijer Andrej Plenković bude izabran za neku od funkcija u Europskoj uniji.


Naglasio je da je ove godine puno veća pomutnja oko izbora nego prije pet godina kada su dvije najveće stranke imale većinu. Rekao da bi za reputaciju Hrvatske bilo dobro da Plenković dobije neku funkciju u Europskoj uniji.


“Ja sam 2014. godine mogao otići u Bruxelles s mjesta predsjednika Vlade na mjesto, sigurno, potpredsjednika Europske komisije, ali nisam”, otkrio je Milanović te dodao da je pitanje vjeruju li ljudi onome za kojega smatraju da ima “rezervnu poziciju”.


“Kada znaju da imaš rezervnu poziciju koja se piše sa šest nula, onda znaju da nisi njihov”, kazao je Milanović.