Glavni državni inspektor

Mikulić izmijenio imovinsku karticu, odjednom ima 1.033 kvadrata više nego dan ranije

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Nakon što je RTL otkrio da je glavni državni inspektor Andrija Mikulić propustio upisati 687 četvornih metara nekretnine na Krku, on se ispričao i pod hitno izmijenio podatke u svojoj imovinskoj kartici.


Kuća na Krku se sa 180 povećala na 867 četvornih metara, kuća u Zagrebu sa 180 na 388 kvadrata, a treća kuća, također u Zagrebu, više ne zauzima 85 četvornih metara nego 233, javio je RTL.


Ukupno je dakle, glavni državni inspektor od jučer do danas povećao svoje nekretnine za 1033 četvorna metra, ali i iznose svoje i ženine plaće. Njegova je tako porasla s 15.800 na 17.000 kuna, a suprugina je prijavljena na godišnjoj razini te je viša za 43.000 kuna.




Glavni državni inspektor Andrija Mikulić ni dan nakon otkrića RTL-ove “Potrage” da je u imovinskoj kartici zatajio gotovo 700 kvadrata svoje nekretnine na Krku ne želi pred novinare. No, obratio se priopćenjem u kojem pojašnjava da se kod ispunjavanja obrasca Izvješća o imovinskom stanju dužnosnika vodio mišlju da se u rubrici “Podaci o nekretnini”; “Površina”; podrazumijevaju isključivo podaci o nekretnini u smislu čvrstoga objekta (kuća, stan) i njena površina, a kako se u rubriku #Približna tržišna vrijednost u trenutku podnošenja izvješća (HRK)# unosi ukupna vrijednost #Kuće s okućnicom”.


“Namjera mi nije bila skrivati kao niti dovoditi u zabludu bilo koga, što je i vidljivo u Izvješću u kojem je prijavljena tj. navedena novčana vrijednosti sve imovine, uključujući ukupnu vrijednost naslijeđenih nekretnina i zemljišta.


Po saznanju tj. ukazivanju na nenamjeran propust reagirao sam odmah i pokrenuo proceduru izmjene Izvješća o imovinskom stanju dužnosnika za sve naslijeđene nekretnine te i ostale nastale promjene u 2019. godini, koje sam u obvezi unijeti do kraja kalendarske godine u kojoj su promjene nastale”, poručuje u priopćenju glavni državni inspektor.


Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su za RTL-ovu Potragu da je Mikulić pokrenuo proceduru za izmjenom, a popodne i da je ona izmijenjena, ali će se bez obzira na to češljati cijela Mikulićeva kartica. Podsjetimo, imovinsku karticu netočno je ispunio čak deset puta.