Borba za koeficijente

Mihalinec uoči sastanka u Banskim dvorima: Od Vlade očekujemo konačnu ponudu

Hina

Foto  Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

"Onako kako smo jučer završili, tako ćemo danas i početi. Nismo govorili o ponudama, nećemo niti sada javno o tome komunicirati. Očekujemo od Vlade da predloži konačnu ponudu kako misli riješiti ovaj problem", rekao je Mihalinec 



ZAGREB Čelnik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec u utorak je uoči novog sastanka sindikata i predstavnika Vlade u Banskim dvorima rekao kako od Vlade očekuje konačnu ponudu kako misli riješiti problem zaostajanja plaća u obrazovanju i štrajka koji traje već 32 dana.


“Onako kako smo jučer završili, tako ćemo danas i početi. Nismo govorili o ponudama, nećemo niti sada javno o tome komunicirati. Očekujemo od Vlade da predloži konačnu ponudu kako misli riješiti ovaj problem”, rekao je Mihalinec novinarima, dodavši da će dobivenu ponudu dati članovima na izjašnjavanje.


Danas ne očekuje duge pregovore, a dodaje kako se teško može očekivati da se učenici vrate u školske klupe ovoga tjedna. Mihalinec je izvijestio da je u srednjim školama današnja izlaznost na štrajk 87 posto.




Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja poručio je kako bi se u pregovore trebao uključiti i premijer Andrej Plenković,


“Mislimo da nema rješenja dok se premijer ne pojavi na pregovorima. Nema nikakvog razloga da njega ovdje nema, nedopustivo je da njega ovdje nema”, rekao je Ribić dodavši da se radi o državnim interesima.


Vladine pregovarače vodi predstojnik Ureda premijera Zvonko Frka Petešić.