Suglasnost Ministarstva branitelja

Merčep nije jedini koji je iz zatvora išao u toplice. Ove godine to je omogućeno još četvorici branitelja

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Od toga su tri hrvatska branitelja već koristila uslugu liječenja u ovoj godini, a dvoje još čeka potrebne suglasnosti Ministarstva pravosuđa i slobodne termine za liječenje u zdravstvenim ustanovama - kažu u Ministarstvu



Tomislav Merčep ovog je ljeta proveo 30 dana na liječenju u Krapinskim toplicama, ali nije jedini hrvatski branitelj kojem je omogućen prekid odsluženja zatvorske kazne iz istog razloga.


Resorni ministar Tomo Medved potvrdio je Jutarnjem kako je liječenje izvan zatvorskog sustava ove godine omogućeno za pet hrvatskih branitelja. 


– Od toga su tri hrvatska branitelja već koristila uslugu liječenja u ovoj godini, a dvoje još čeka potrebne suglasnosti Ministarstva pravosuđa i slobodne termine za liječenje u zdravstvenim ustanovama – kažu u Ministarstvu.




Ističu i kako se zahtjevi odobravaju ako se ispune uvjeti iz Zakona i pravilnika, na temelju mišljenja Liječničkog povjerenstva za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije.


– Liječenje gospodina Tomislava Merčepa odobreno je Odlukom o financiranju troškova bolničke medicinske rehabilitacije od 13. srpnja ove godine, a na temelju suglasnosti Liječničkog povjerenstva za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije koje je na temelju zaprimljenog zahtjeva i medicinske dokumentacije dalo preporuku za liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice”, navodi se u odgovoru priopćenju Medvedova ministarstva.


Ministarstvo branitelja, prenosi Jutarnji, u svrhu rehabilitacije braniteljske populacije sklopilo je ugovore sa specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju, i to za kraniocerebralne ozljede i bolesti te ozljede i bolesti kralježnice, kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti, ozljede lokomotornog sustava te usluge medicinske rehabilitacije HRVI iz Domovinskog rata s amputacijom udova.