Sazvao konferenciju

Međimurski župan Matija Posavec danas će objaviti da izlazi iz HNS-a?

Hina

Foto Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Foto Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Posavec će dati izjavu novinarima na konferenciji za novinare danas u 11,30 u atriju Starog grada u Čakovcu kod poznate skulpture »Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana«



Međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec sazvao je za utorak izvanrednu konferenciju za novinare, a neslužbeno se doznaje da će Posavec dati izjavu o svojoj daljnjoj političkoj budućnosti i članstvu u Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS), odnosno izlasku iz stranke.


Posavec će dati izjavu novinarima na konferenciji za novinare danas u 11,30 u atriju Starog grada u Čakovcu kod poznate skulpture »Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana«.


Kako je navedeno, govorit će o »aktualnoj političkoj situaciji«, a Hina neslužbeno doznajemo da će u toj izjavi Posavec obavijestiti javnost o svojoj daljnjoj političkoj budućnosti vezano uz njegovo članstvo u Hrvatskoj narodnoj stranci.




Pitanje je to o kojem se nagađa već mjesecima – hoće li Posavec, jedini preostali župan HNS-a i jedan od najpopularnijih političara na sjeveru Hrvatske, ostati u HNS-u ili izlazi iz te stranke.


»U lipnju sam ovdje u Međimurju, u Svetom Martinu na Muri, na velikom okupljanju stranačkih članova kazao kako osobno smatram da stranci treba novi start, novi početak. Da se politika, vrijednosti, programi i ljudi u HNS-u trebaju mijenjati. Također, pozvao sam na razgovor i okupljanje liberalno-političkih stranaka, dakle stranaka centra, s ciljem okupljanja i stvaranja platforme građanskog centra. Nažalost, svi ovi prijedlozi nisu naišli na pozitivnu reakciju kod aktualnog vodstva stranke«, izjavio je jutros Posavec za Hinu.


Podsjetio je da je tražio unutarstranačke izbore što prije kako bi se eventualno novo rukovodstvo imalo prilike kvalitetno pripremiti za sve izbore koji dolaze.Posavec ističe kako je sve kulminiralo na posljednjem sastanku Središnjeg odbora HNS-a, prije desetak dana kada je, kaže, ‘bilo potpuno vidljivo i jasno da razmišljanja vodstva stranke apsolutno nije u skladu s njegovim razmišljanjima i traženjima’.

Upitan znači li to da izlazi iz HNS-a Posavec nije htio ni potvrditi ni demantirati, dodajući samo da tešku odluku treba donijeti.


»Kao međimurski župan u dva mandata i osoba koja je u politici već dugi niz godina naviknuo sam donositi teške odluke jer se to od nas očekuje. Ne bježati od odgovornosti već treba stati iza svojih riječi, a ja mislim da sam bio dovoljna jasan u proteklih nekoliko mjeseci što treba u stranci učiniti«, dodao je.


Upitan ponovo znači li to njegov izlazak iz HNS-a, Matija Posavec zaključio je da odluka može biti samo jedna, ne želeći dati izravni odgovor, a svoju će odluku obznaniti danas na izvanrednoj konferenciji za novinare.