Oglasila se "U ime obitelji"

Markić poručila Bernardiću: Kukavica i papak pretučene žene iskorištava za nametanje rodne ideologije

Hina

Željka Markić i Davor Bernardić, Foto: Novi list

Željka Markić i Davor Bernardić, Foto: Novi list

Istanbulska konvencija zloupotrebljava sprječavanje nasilja nad najranjivijijim članovima društva – ženama i djeci, za nametanje ideologije koja ni na koji način ne doprinosi sprječavanju nasilja nad ženama, ali bi ratifikacijom Konvencije uvođenje rodne ideologije u zakone i obrazovni sustav postalo zakonski obvezujuće



Udruga U ime obitelji u srijedu se ponovno usprotivila ratifikaciji Istanbulske konvencije i pritom predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, koji je pozvao na njezinu ratifikaciju rekavši da je »onaj tko tuče ženu kukavica i papak«, poručila da je »kukavica i papak i političar koji iskorištava pretučene žene kao izgovor za nametanje rodne ideologije«.


»SDP je u četiri godine vlasti propustio povećati razinu zaštite žena u Hrvatskoj i ojačati provedbu postojećih mehanizama za sprječavanje nasilja nad ženama. Hrvatska već ima odlične zakone i propise koji reguliraju sprječavanje nasilja nad ženama – Kazneni zakon, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji… – samo, kao i u slučaju suzbijanja korupcije, nedostaje provedba – SDP po tom pitanju nije poduzeo gotovo ništa, baš kao i s korupcijom«, stoji u priopćenju U ime obitelji.


Tvrde da Istanbulska konvencija u paketu s pozitivnim odredbama, »koje Hrvatska već ima u svojem zakonodavstvu«, donosi čitav niz negativnih koje najviše štete samim ženama i »omogućuju preodgoj i indoktrinaciju djece u neznanstvenoj rodnoj ideologiji, te kršenje ljudskih i građanskih prava, diskriminaciju, nejednakost pred zakonom, kršenje slobode izražavanja, istraživanja, savjesti, vjeroispovijedi, odgoja djece, itd«.




Ističu da je Istanbulsku konvenciju do danas potpisalo samo pola država članica EU, njih 14, te da je sama EU pristupila samo nekim dijelovima Konvencije upravo zbog njenih kontroverznih odredbi.


»Istanbulska konvencija zloupotrebljava sprječavanje nasilja nad najranjivijijim članovima društva – ženama i djeci, za nametanje ideologije koja ni na koji način ne doprinosi sprječavanju nasilja nad ženama, ali bi ratifikacijom Konvencije uvođenje rodne ideologije u zakone i obrazovni sustav postalo zakonski obvezujuće. Slažem se s gospodinom Bernardićem da je muškarac koji tuče ženu kukavica i papak. Isto tako, kukavica i papak je i političar koji iskorištava pretučene žene kao izgovor za nametanje rodne ideologije«, zaključuje u priopćenju čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić.