27 godina članstva

Marijana Petir tvrdi da je o isključenju iz HSS-a saznala iz medija

Hina

Tijekom tog postupka došlo je do teške povrede mojih prava - Marijana Petir / NL arhiva

Tijekom tog postupka došlo je do teške povrede mojih prava - Marijana Petir / NL arhiva

»Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana s obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije a to je politička korupcija«, istaknula je Petir na službenoj Facebook stranici



ZAGREB Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir istaknula je u utorak navečer kako je putem medija saznala vijest da je nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a te dodala da je, premda ne postoji nikakva njezina krivnja, odluka očekivana s obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova Predsjedništva i njihove ovisnosti o predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku.


»Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz HSS-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana s obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije a to je politička korupcija«, istaknula je Petir na službenoj Facebook stranici.


Naglasila je kako je tijekom tog postupka došlo do teške povrede njezinih prava te najavila da će, kada dobije pisanu odluku, odlučiti o sljedećim koracima.




»Tijekom tog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku«, poručila je Petir.