Povlaštene informacije

Marićeva sestra postala šefica u HANFA-i, koja trenutno, igrom slučaja, istražuje Agrokor

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević/LinkedIn

Foto Davor Kovačević/LinkedIn

HANFA trenutno istražuje je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama u vrijeme dok se pisao Lex Agrokor te jesu li se neki od povlaštenih ljudi, koji su bili na izvoru informacija, okoristili na tržištu



ZAGREB Ljiljana Orlovac nova je direktorica Sektora za superviziju osiguranja, leasinga i faktoringa HANFA-e, a riječ je o sestri ministra financija Zdravka Marića, otkrio je Index.hr. Zdravko Marić za N1 potvrdio je da je riječ o njegovoj sestri. HANFA trenutno istražuje je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama u vrijeme dok se pisao Lex Agrokor te jesu li se neki od povlaštenih ljudi, koji su bili na izvoru informacija, okoristili na tržištu.


Sabor je već ranije za predsjednika Upravnog vijeća HANFA-e postavio Antu Žigmana, dugogodišnjeg bliskog suradnika potpredsjednice vlade Martine Dalić i supruga državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva Nataše Mikuš Žigman.


Sada je na bitno mjesto u HANFA-i postavljena sestra ministra financija, za kojeg je nedavno, zajedno s Dalić, Povjerenstvo za utvrđivanje sukoba interesa utvrdilo da su povrijedili načelo obavljanja javne dužnosti.