O svemu će uskoro progovoriti

Marić o Todorićevim tvrdnjama da su se dvaput tajno sastali: Ne demantiram, ali ne bih komentirao

Jagoda Marić

Marić bi sa svojim autom došao na parkiralište Doma sportova, preuzeo bi ga moj prijatelj koga sam zamolio da ga sačeka i doveo bi ga u jedan stan na Pantovčaku 198. Sastanci su svaki puta trajali oko jedan sat, a ja sam inicirao sastanke upravo iz razloga što je g. Marić jedno vrijeme radio u Agrokoru, navodi Todorić u blogu



Ministar financija Zdravko Marić nije  htio komentirati tvrdnje Ivice Todorića da su se njih dvojica sastajali i nakon što je donesen Lex Agrokor i nakon  što je izvanredna uprava 10. travnja 2017. godine ušla u taj koncern. No, Marić Todorićeve tvrdnje da se dva puta tajno sastao s ministrom financija u razdoblju od svibnja do srpnja te godine nije ni demantirao. 


– Ne bih to komentirao. Ne demantiram, ali ne bih komentirao, rekao je kratko Marić prije  sjednice Vlade, ali je najavio da će o svemu uskoro govoriti. Dodao je da se protiv njega vodi postupak na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i  da će tamo reći sve što treba. Povjerenstvo je protiv Marića obnovilo postupka upravo zbog sastanaka s predstavnicima Agrokora, ali i skupine koja je pisala zakon i to prije usvajanja Lex Agrokora,  a naknadno se pokazalo da je ministar sudjelovao na više od dva sastanku, što su u početku tvrdili i on i Vlada. Todorić je o novim sastancima  izvijestio na svom blogu kojeg piše iz Londona gdje sredinom ovog mjeseca očekuje odluku o izručenju Hrvatskoj, a u kojem tvrdi da se s Marićem sastajao uglavnom kasno navečer,a da je sastanke dogovarao Ivana Crnjca, tadašnji financijski direktor Agrokora.  


– Marić bi sa svojim autom došao na parkiralište Doma sportova, preuzeo bi ga moj prijatelj koga sam zamolio da ga sačeka i doveo bi ga u jedan stan na Pantovčaku 198. Sastanci su svaki puta trajali oko jedan sat, a ja sam inicirao sastanke upravo iz razloga što je g. Marić jedno vrijeme radio u Agrokoru. Na spomenutim sastancima sam g. Mariću prezentirao informacije o Agrokorovoj strategiji, investicijskom potencijalu, regionalnoj snazi, sinergijama, tehnološkim inovacijama i dugoročnoj viziji kompanije kao lidera hrvatskog i regionalnog gospodarstva, navodi Todorić u blogu.




Tvrdi i da je Marić  na sastancima uglavnom šutio, te da on (Todorić) sada pretpostavlja da je ministar financija bio ozvučen, a  “sve kako bi s nekolicinom ljudi iz tek oformljene, hibridne Vlade i njihovim izvanistitucionalim skupinama radio protiv Agrokora, za vlastitu, i korist spomenutih izvaninstitucionalnih skupina”.