Ministar financija u Slavoniji

Marić: Strateški cilj aktivirati svu državnu imovinu radi otvaranja novih radnih mjesta

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Registar državne imovine koji se odnosi na nekretnine nije potpun niti točan, a bez suradnje s jedinicama lokalne samouprave ne možemo ga ažurirati. Neki su to već učinili, a oni drugi su obećali da će to ubrzo napraviti. Time će napraviti uslugu i sebi jer ćemo brže rješavati njihove probleme, poručio je Marić



OSIJEK Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u ponedjeljak kako je strateški cilj i interes njegova Ministarstva aktivirati svaku nekretninu i svu imovinu u državnom vlasništvu sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta, posebice u Slavoniji iz koje se stanovništvo iseljava.


Nakon sastanka s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem Marić je ocijenio kako svaki novi riješeni predmet iz toga područja znači najmanje jedno novo radno mjesto, koje puno znači u današnje vrijeme«.


Izvijestio je kako se većina predmeta iz djelokruga rada Ministarstva odnosi na probleme jedinica lokalne samouprave, do sada je na svim tim predmetima radila samo jedna osoba, no od sada se stvari mijenjaju.




Na upit novinara zna li se točno koliko državne imovine ima Županija i koliko nije u funkciji, Marić je odgovorio kako se točan broj ne zna pa očekuje da sve jedinice lokalne samouprave dostave popis nekretnina koje imaju na svome području, kako bi ih Ministarstvo moglo što brže staviti u funkciju.


Registar državne imovine koji se odnosi na nekretnine nije potpun niti točan, a bez suradnje s jedinicama lokalne samouprave ne možemo ga ažurirati. Neki su to već učinili, a oni drugi su obećali da će to ubrzo napraviti. Time će napraviti uslugu i sebi jer ćemo brže rješavati njihove probleme, poručio je Marić.


Anušić je izvijestio da su gradonačelnici i općinski načelnici dobili informacije i instrukcije kako što brže državnu imovinu staviti u funkciju gospodarstva ili same lokalne samouprave. Imovinsko-pravni odnosi su ključ problema svakog projekta, jer se bez toga ne može izraditi projektna dokumentacija, niti realizirati projekt, istaknuo je Anušić.


Tijekom posjeta Osijeku Marić i rektor osječkoga Sveučilišta Vlado Guberac potpisali su ugovor o korištenju zgrade u Crkvenoj ulici za potrebe Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo.


Marić je kazao da bi zgrada s više od 1100 četvornih metara površine trebala zadovoljiti potrebe Fakulteta, a Guberac i dekan Aleksandar Včev ocijenili su kako se radi o prostorima koji su vrlo potrebni.


Fakultet ima oko 1200 studenata, a u zgradi će se uz predavaonice nalaziti laboratoriji za potrebe studija dentalne medicine, dentalne higijene i sestrinstva.