Neprimjerena komunikacija

MUP potvrdio: Uz ‘Dinamo Zagreb’, policajac je migrante tjerao da viču i ‘Za dom spremni’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Iz MUP-a ističu da je i povik Za dom spremni također bio "dio neprimjerene komunikacije policijskog službenika i zatečenih migranata"



ZAGREB Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je u odgovoru na upit N1 kako je policajac migrante, osim Dinamo Zagreb, tjerao i da viču “Za dom spremni”. Policajac koji ih je snimao udaljen je iz službe.


Iz MUP-a ističu da je i povik Za dom spremni također bio “dio neprimjerene komunikacije policijskog službenika i zatečenih migranata”.


Taj dio komunikacije je također obuhvaćen inspiciranjem stručnog tima Ravnateljstva policije odmah po saznanju, odnosno u petak, 8. ožujka 2019. godine, a isti dan o događaju je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu.




S tim u vezi, Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja te će o svemu poduzetom i utvrđenom izvijestiti nadležno odvjetništvo u Karlovcu.


foto: screenshot


foto: screenshot



Protiv trojice policijskih službenika koji su sudjelovali u događaju nadležni rukovoditelji pokrenut će disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji, nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije, dok je policijski službenik koji je snimao i nedolično se ponašao na način da je neprimjereno komunicirao sa zatečenim osobama, rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe jer se disciplinska povreda ocjenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe.


U više navrata smo ponavljali naš stav oko nulte tolerancije na bilo kakva protupravna ponašanja policijskih službenika, stoga i ovakvo ponašanje osuđujemo, zaključuje MUP u odgovoru, javlja N1.